No pirmdienas pieaugs "Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Radiators. Ilustratīvs attēls.
Radiators. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs no šodienas pieaugs par 7,8%, sasniedzot 183,86 eiro par megavatstundu (MWh), informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Vienlaikus regulatorā atzīmē, ka, ņemot vērā valsts atbalstu, mājsaimniecībām par siltumenerģiju no šodienas būs jāmaksā 112,39 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Mājsaimniecībām rēķinos valsts atbalsts tiks piemērots automātiski.

"Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifs pieaugs saistībā ar kurināmā un iepirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugumu.

Kompānija 27% no lietotājiem piegādātās siltumenerģijas saražo pati, izmantojot šķeldu un dabasgāzi, bet 73% iepērk no citiem siltuma ražotājiem.

SPRK atgādina, ka komersanti, kuriem SPRK piešķirta atļauja pašiem noteikt tarifus, ja mainās kurināmā cena, iepirktās siltumenerģijas izmaksas vai pārdotās elektroenerģijas cena, var iesniegt SPRK izvērtēšanai tarifu projektu vairākkārtīgi. Līdz ar to gada laikā tarifi vienam komersantam var mainīties vairākas reizes - gan pieaugt, gan samazināties. Vienlaikus piešķirtā atļauja nozīmē to, ka tiklīdz kurināmā cena vai iepirktā siltuma izmaksas ir zemākas par piemērotajā tarifā iekļautajām, komersantam ir pienākums noteikt zemāku tarifu.

Līdz ar jaunā tarifa spēkā stāšanos šī būs piektā reize, kad Rīgā šogad mainījies siltumenerģijas tarifs.

Jau vēstīts, ka "Rīgas siltuma" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim, bija 146,451 miljons eiro, bet kompānijas peļņa bija 5,375 miljoni eiro.

Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu