VIDEO ⟩ Mongolijā novērotas desmitiem aitu, kas riņķo teju precīzā aplī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

​17. novembrī Ķīnas valsts medijs "People's Daily" savā "Twitter" kontā publicējis video, kurā redzami vairāki desmiti aitu, kas riņķo teju precīzā aplī. Video uzņemšanas brīdī aitas riņķojušas jau desmit dienu, pamatīgi pārsteidzot un izbiedējot saimniecības īpašniekus.

Vairāki cilvēki pauduši, ka aitas iegājušas tā saucamajā nāves spirālē, kā to reizēm dara skudras. Citi savukārt raksta, ka šīs aitas varētu būt sasirgušas ar "riņķošanas slimību".

Tā ir slimība, kuru izraisa augsnē esoša baktērija, inficējot smadzenes un liekot dzīvniekam nedaudz nosliekties uz inficēto pusi.

Tiesa, parasti no šīs infekcijas cieš mazs procents aitu, kā arī riņķošanas veids tām ir atšķirīgs. Parasti pēc dažām dienām tās mirst.

Mongolijā novērotās aitas, cik zināms medijiem, riņķojušas 12 dienas un, iespējams, riņķo joprojām. Nevienam arī nav skaidrs, kā šīs aitas ēd, dzer vai nokārtojas.

Vairākos attēlos, ar kuriem dalījušies citi mediji, gan redzams, ka aitu apļa vidū stāv cilvēki, kas it kā ir sastinguši. 

Ja aitas ilgu laiku atrodas šaurā aplokā, tad kādā brīdī tās var sākt riņķot. Šis simptoms bieži redzams savvaļas dzīvnieku, īpaši lielo kaķu vidū. Ieslodzīti krātiņā, tie mēdz bez kādas redzamas jēgas mest lokus pa to. Bara dzīvnieku vidū tāda uzvedība var izrādīties lipīga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu