"Es būtu uzreiz aizbēdzis." Vācijā slēdz lielveikalu, jo banānu saišķī atrod "ceļotāju"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Freiwillige Feuerwehr Wertingen/Facebook

Kāda Bavārijas lielveikala darbinieki bija spiesti īslaicīgi slēgt veikalu, jo banānu saišķī bija paslēpies milzīgs un cilvēkiem potenciāli bīstams zirneklis.

Veikala darbinieki pēc nepatīkamā viesa atklāšanas uzreiz izsauca ugunsdzēsējus, kas zirnekli no veikala aizvāca. Daudzkājainā radījuma attēlus ugunsdzēsības dienests publicēja savā "Facebook" kontā.

Zirnekļi banānu kravās tiek atrasti salīdzinoši bieži. Reizēm tie ir pilnīgi nekaitīgi, tomēr citreiz var būt cilvēkam ļoti bīstami. Sākumā tika uzskatīts, ka banānos atrasts Brazīlijas klejotājzirneklis. Šie zirnekļi ir zināmi kā vieni no pasaulē indīgākajiem zirnekļiem. To inde skar nervu sistēmu, izraisot tādus simptomus kā sāpes, svīšanu, problēmas ar sirdsdarbību un pat priāpismu jeb ilgstošu un sāpīgu erekciju.

Šie nāvējošie zirnekļi ir lielākais murgs arahnofobiem, jo tie ir ne tikai indīgi, bet arī biedējoši lieli – kopā ar kājām tie var sasniegt pat 17 centimetru garumu.

2021. gadā Lielbritānijā pārtikas veikala klients banānu saišķī atrada līdzīgu "ceļotāju", tomēr arī tad viss beidzās laimīgi.

Šajā gadījumā ugunsdzēsēji zirnekli ielika plastmasas maisiņā un aizgādāja prom, pēc tam savā "Facebook" kontā publicējot zirnekļa attēlus.

"Oho, biedējoši," komentēja kāds lietotājs, "es būtu uzreiz aizbēdzis."

Par laimi, pēc tam, kad zirnekli rūpīgi izpētīja eksperti, tika secināts, ka šis nav indīgais zirneklis, bet gan cilvēkam relatīvi nekaitīgais milzu krabju zirneklis. Lai arī tas nav bīstami indīgs, tomēr tā kodiens var būt ļoti sāpīgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu