Par iespējamu kukuļdošanu KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret advokātu Otomeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Elle Aon/Shutterstock

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret kādu zvērinātu advokātu. Pierādījumi liecina, ka advokāts, iespējams, devis kukuli valsts amatpersonai, vēsta KNAB.

Zināms, ka šis advokāts ir Mārtiņš Otomers.

Neminot personas vārdu, KNAB informēja, ka pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka

individuāli praktizējošs zvērināts advokāts šī gada 1. jūlijā nodeva maksātnespējas administratorei kukuli 1000 eiro apmērā.

Kukuļošanas mērķis bija panākt, lai maksātnespējas administratore kā valsts amatpersona izmantotu savu dienesta stāvokli un veiktu prettiesiskas darbības, kas saistītas ar zvērinātā advokāta pārstāvētās personas maksātnespējas procesa termiņa pagarināšanu.

KNAB, nosūtot 2022. gada 20. maijā sāktās krimināllietas materiālus Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu.

Pašlaik prokuratūrai kā procesa virzītājai jālemj par krimināllietas turpmāko virzību.

Publiski pieejama informācija liecina, ka ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes 4. oktobra lēmumu Otomers tika atstādināts no zvērināta advokāta pienākumu veikšanas ar 6. oktobri saskaņā ar Advokatūras likuma normu.

Tā paredz, ka pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku atstādina tos advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai kuriem Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu