VIDEO ⟩ "Iespaidi fantastiski!" Iemūžināts, kā lava izplūst no pasaules lielākā aktīvā vulkāna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Raidsabiedrība BBC publicējusi video, kurā redzami unikāli kadri, kā lava izplūst no pasaules lielākā aktīvā vulkāna Maunaloa.

Vulkāns izvirda 28. novembrī 23.30 pēc vietējā laika. Izvirdums noticis neilgi pēc nesenajām zemestrīcēm reģionā.

Saskaņā ar dienesta datiem kopš 1843. gada vulkāns izvirdis 33 reizes. Iepriekšējais izvirdums reģistrēts 1984. gadā, izraisot lielu lavas plūsmu salas tuvākajās apkaimēs.

Taču salas iedzīvotāju skaits kopš 1980. gada ir dubultojies līdz aptuveni 200 000 iedzīvotāju, un Havaju salu civilās aizsardzības aģentūra brīdinājusi, ka iedzīvotāji var saskarties ar "lavas katastrofu".

"Apollo.lv" lasītāja Liva McInroy dalījusies ar unikāliem foto ar pasaules lielāko aktīvo vulkānu Maunaloa, kas izvirdis pirmo reizi 38 gadu laikā. Izvirdums iekrāsojis Havaju salu debesis sarkanīgā tonī.

"Iespaidi fantastiski!" norāda Līva. "Tiklīdz padzirdējām par vulkānu, no Maui aizlidojām uz Big Island. Ieradāmies no rīta, kad vēl nevarēja redzēt daudz pazīmju, neskaitot dūmu mākoni, paliekot tumšāk, tad pamazām varēja redzēt lavas atspīdumu mākoņos.

Kad nokļuvām tuvāk, tad jau lava plūda pāri krāterim. Bildes un video uzņemtas no Mount Kea vulkāna ceļa, kur piestājām izbaudīt Mount Loa vulkāna izvirdumu pilnā krāšņumā."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu