Vīrietis izbēg no cietuma Igaunijā, bet tālu netiek

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs.
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs. Foto: Inked Pixels/Shutterstock

23 gadu vecais Anatolijs no Narvas cerēja izvairīties no sev piespriestā piecu gadu cietumsoda un izlēma bēgt, rezultātā tiekot pie vēl deviņiem mēnešiem, kas viņam būs jāpavada aiz restēm, vēsta igauņu medijs "Limon". 

Vīrietim ir bagāta kriminālā pagātne: vairākas dzīvokļu un veikalu aplaupīšanas, skaidras naudas, elektronikas un alkohola zādzības, kā arī fizisks uzbrukums.

Anatolijam par noziegumiem bija piespriesti pieci gadi cietumā, taču 19. jūlijā viņš izlēma izbēgt no Viru cietuma. Tiesa gan, tālu vīrietis netika un aiz restēm atgriezās jau tajā pašā dienā. 

Par mēģinājumu izbēgt vīrietim trešdien, 30. novembrī, tika piespriesti vēl deviņi mēneši aiz restēm.

Ņemot vērā jau ieslodzījumā pavadītos mēnešus, Anatolijam atlicis izciest vēl piecu gadu un divu mēnešu cietumsodu. 

Pēdējo gadu laikā Igaunijā nav bijuši gadījumi, kad ieslodzītais būtu izbēdzis no cietumsoda, atzīmēja Igaunijas Tieslietu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Līsa Lumiste. 

Lumiste skaidroja, ka atvērtais cietums ir daļēji atvērta ēka, kurā ieslodzītie dienas laikā var brīvi pārvietoties starp ēku un vingrošanas pagalmu, kas ir atdalīti no ārpasaules ar žogu. Vienlaikus ir bijuši gadījumi, kad ieslodzītie, kuri atradās ārpus cietuma ēkas, noteiktajā laikā nav atgriezušies tajā.

Viru cietums ir mūsdienīgs cietuma komplekss Igaunijā, kas uzcelts 2006. gadā.

Pirms Igaunijā tika uzbūvēti jaunie cietumi, pēdējo reizi ieslodzītais no slēgtā cietuma izbēga 2015. gadā, sacīja Lumiste. Neviens ieslodzītais jaunajos cietumos nav izbēdzis no slēgtā režīma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu