"Šī ziema visiem būs grūta." Mūziķis Jānis Aišpurs par to, kā ekonomiskā situācija mainījusi viņa paradumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Cenu augšupeja, šķiet, vēl negrasās raut stopkrānu. Ekonomisti un banku analītiķi turpmākos mēnešus redz drūmās krāsās. Grupas "The Sound Poets" solists Jānis Aišpurs sarunā "Youtube" šovā "Braucam?!" atklāj, ka šā brīža ekonomiskā situācija likusi mainīt ikdienas paradumus, un viņš iemācījies apdomīgāk tērēt energoresursus.

"Šī ziema mums visiem būs grūta," pārliecināts ir mūziķis. 

Sarunā viņš atklāj, ka esošā situācija arī viņa ģimeni nav atstājusi vienaldzīgu, neslēpjot, ka tamdēļ sācis mainīt ikdienas paradumus. "Piemēram, ejot ārā no istabas, ir jāizslēdz gaisma. Nav ekonomiski visās istabās atstāt gaismu, ja reāli cilvēks konkrētā mirklī atrodas tikai vienā no tām.

Šos jautājumus esmu pārrunājis ar mājiniekiem, un pats arī cenšos, tā teikt, noteikumus ievērot. Tāpat tējkannā es leju apmēram vienu krūzīti ūdens – kādēļ gan tā būtu jāpielej pilna ar ūdeni, ja vajadzība pēc karstā ūdens ir tikai tik daudz, lai izdzertu vienu tējas krūzi. Šo praksi es apguvu, esot Londonā, laikā, kad "The Sound Poets" izmēģināja savus spēkus rietumu tirgū.

Atceros, ka esot ierakstu studijā, es palūdzu tēju, un mūsu angļu dziesmu tekstu autors un producents no ūdens krāna ielēja krūzē ūdeni, pēc tam to pārlēja tējkannā, lai uzvārītu," pastāsta Jānis, piebilstot, ka sākotnēji tas šķitis nedaudz ērmoti, taču "ja pieslēdz veselo saprātu, tas ir pavisam loģiski – lai piesildītu mazu istabiņu, nav jākur pasaulē lielākais ugunskurs un nevajadzīgi jātērē liels daudzums malkas, vai šajā gadījumā – elektrība, vārot tējkannu pilnu ar ūdeni.

Savukārt, tīrot zobus, viņš uzsver, ka bezjēgā nav jātecina ūdens – "tikai tik, cik vajag, lai izskalotu muti. Viss. Tik vienkārši un pašsaprotami," savu praktisko dabu atklāj mūziķis.

Radio Latviešu Hiti Youtube izklaidējoši muzikāls šovs "Braucam?!" turpmāk katru pirmdienu kopā ar dziedātāju KATO piedāvās sarunas ar Latvijā populāriem un atpazīstamiem cilvēkiem, Latvijas apceļošanu, humoristiskus uzdevumus, pozitīvas emocijas, smieklus un iedvesmojošus stāstus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu