Traģēdija ASV ⟩ Nodurti četri studenti. Varas iestādes saņēmušas tūkstošiem ziņu no iedzīvotājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: stars hollow resident/"Twitter"

ASV varas iestādes izmeklē četru Aidaho universitātes studentu nogalināšanu, kuri pagājušajā mēnesī tika atrasti nodurti Aidaho pilsētā Maskavā, vēsta raidsabiedrība CNN un BBC.

Policijas departaments paziņojis, ka ir saņēmis vairāk nekā 2640 e-pasta ziņojumu, vairāk nekā 2770 tālruņa zvanu un vairāk nekā 1000 iesniegumu FIB, kuros iedzīvotāji dalījušies ar fotogrāfijām, lietiskajiem pierādījumiem un padomiem.

Izmeklētāji līdz šim ir savākuši vairāk nekā 110 lietiskus pierādījumus un aptuveni 4000 nozieguma vietas fotoattēlu.

Bet lieta joprojām ir neatrisināta. Policija nav atradusi slepkavības ieroci un nav identificējusi aizdomās turamo.

"Lai palīdzētu izmeklēšanā, ir jāziņo par jebkuriem dīvainiem vai neparastiem notikumiem," sestdien paziņoja pilsētas policija.

21 gadu vecā Keilija Gonkalvesa, 21 gadu vecā Medisona Mogena, 20 gadus vecā Ksana Kernodle un 20 gadus vecais Ītans Čepins, iespējams, miegā tika sadurti vairākas reizes.

Viņu nāve kopš tā laika ir satricinājusi pilsētu, kurā dzīvo aptuveni 25 000 cilvēku un kurā kopš 2015. gada nav reģistrēta neviena slepkavība.

Mēģinot noskaidrot nepatiesu informāciju, kas tika izplatīta par šo lietu, Maskavas policija šonedēļ atspēkoja vairākas teorijas.

"Notiek spekulācijas bez faktiska pamatojuma, tiek raisītas sabiedrības bailes un tiek izplatīti nepatiesi fakti," teikts Maskavas policijas departamenta piektdienas preses relīzē.

Dažu nedēļu laikā ir izveidotas desmitiem "Facebook" grupu un "Reddit" ierakstu, kas veltīti jaunākās informācijas apkopošanai un policijas paziņojumu vai pavedienu analīzei.

Divās lielākajās "Reddit" grupās, kas koncentrējas uz izmeklēšanu, ir 80 000 dalībnieku, savukārt lielākajā "Facebook" grupā šobrīd ir 35 000 dalībnieku.

Tā kā izmeklētāji nav snieguši konkrētu informāciju, interneta lietotāji sākuši dalīties savās teorijās par potenciālajiem aizdomās turamajiem.

Pastāv aizdomas un teorijas par to, vai upuru istabas biedri varētu būt aizdomās turamie, pamatojoties uz laiku, kad tika zvanīts 911. Policija vairākkārt ir paziņojusi, ka netic tam, ka istabas biedri bija saistīti ar slepkavībām.

Viena grupas dalībniece sevi identificēja kā viena no upura drauga māti. Viņa sacīja, ka daudzi viņas draugi uzskata, ka aizdomās turamais ir kāds, ko skolēni pazina.

Paziņojumā Maskavas policijas departaments brīdināja, ka "spekulācijas bez faktiska pamatojuma" ir izraisījušas "kopienas bailes" un novedušas pie nepatiesu faktu izplatīšanas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu