VIDEO ⟩ "Ļoti daudzi negadījumi varēja nenotikt." Andrejostā gadu gaitā vairāki ballētāji attapušies ūdenī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Andrejostas kvartālā Rīgā ir vairākas izklaides vietas: naktsklubs, vairāki bāri, restorāni un kafejnīcas. Diemžēl gadu gaitā turpat notikušas vairākas nelaimes. Lielākoties alkohola reibumā, Daugavā iekrituši vairāki cilvēki, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Gar stāvo krastu nav norobežojuma, kas atturētu cilvēkus no nejaušas vai jaušas nokļūšanas ūdenī.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka pēdējo divu gadu laikā Daugavas ūdeņos šajā apkaimē attapušies septiņi cilvēki. Dažiem izdevies izkļūt no ūdens pašiem, vairākus glābuši dienesti, bet viens cilvēks šajā apkaimē noslīcis.

Kā vēsta ziņu arhīvs internetā, arī senāk VUGD glābējiem un citu dienestu darbiniekiem nācies glābt ūdenī nonākušos, bet vairāku cilvēku dzīvību nav izdevies izglābt.

"Ļoti daudzi negadījumi varēja nenotikt, ja cilvēki būtu rīkojušies atbildīgi," saka VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa. 

"Cilvēki rīkojas pārdroši, atrodoties ūdens tuvumā. Ļoti daudzi negadījumi notiek alkohola reibumā."

Daugavai tuvāko, vairākus metru plato joslu, kur ir ūdens transporta piestātnes, apkaimē apsaimnieko Rīgas brīvostas pārvalde (RBP).

Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks Mārtiņš Ziemanis norāda: "Ir ļoti svarīgi nodrošināt drošību, bet tā ir ostas infrastruktūra, piestātnes. Piestātnes daļu, pēc mūsu domām, būtu jāsaglabā publiski pieejamu, jo tā ir ostas infrastruktūra. Atsevišķos gadījumos tur var pietauvot kuģus. Tāpat piestātnes iekļautas arī civilās aizsardzības plānā, tāpēc tās nevar norobežot."

Piestātnes daļā, kas no kraujas malas ir vairāku metru platumā un ko nevarot iežogot, izbūvētas koši dzeltenas apmales, kas brīdina par bīstamību.

Lai atvieglotu izkļūšanu no ūdens, RBP uz stāvās kordona sienas piestiprinājusi luminiscējošas kāpnes.

Dziļāk sauszemē esošās teritorijas, kurās atrodas izklaides vietas un liels, no bīstamības nenorobežots automašīnu stāvlaukums, ir privātīpašumi.

"Šīs privātās teritorijas vajadzētu norobežot," saka Ziemanis. "No savas puses esam ļoti aktīvi aptaujājuši kafejnīcas, nosūtot tām vēstules. Esam prasījuši nodrošināt drošības prasības, izstrādāt plānu. To mēs varējām izdarīt no savas puses."

Lai gan konkrētā apkaime uzskatāma par riska teritoriju, jo izklaides ūdens tuvumā pavada alkohola lietošana, VUGD atgādināja, ka primāri glābj nevis norobežojumi, kurus tāpat visur gar piekrasti izbūvēt nav iespējams, bet gan veselais saprāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu