VIDEO Putins apmeklē sprādzienā cietušo Krimas tiltu un liek to "novest līdz ideālam stāvoklim" (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Putins apmeklē sprādzienā cietušo Krimas tiltu 2022. gada 5. decembrī.
Putins apmeklē sprādzienā cietušo Krimas tiltu 2022. gada 5. decembrī. Foto: Reuters/ScanPix

Kremļa propagandas mediju uzmanība pirmdien, 5. decembrī, bija pievērsta valsts galvam Vladimiram Putinam. Viņš bija devies uz Krimas tiltu Kerčas šaurumā, kur pirms gandrīz diviem mēnešiem notika sprādziens, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Putins pāri tiltam pārbraucis ar "Mercedes-Benz" markas automašīnu, noklausījies Krievijas vicepremjera Marata Husnulina ziņojumu un licis "novest tiltu līdz ideālam stāvoklim", informē Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Kā ziņots, 8. oktobrī, ap plkst. 6 uz Krimas tilta, kas savieno Krieviju ar okupēto Krimas pussalu, saskaņā ar oficiālo versiju, eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena cisternas ar degvielu. Tika ziņots par četriem bojāgājušajiem.

Putins sprādzienu nosauca par "teroristu uzbrukumu" un vainoja tajā Ukrainas izlūkdienestus

taču Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaks norādīja, ka sprādzienu ir sarīkojuši paši krievi.

Divas dienas pēc sprādziena Krievija sāka plaša apjoma raķešu triecienus Ukrainas teritorijai, uzbrūkot gan militārās, gan arī kritiskās infrastruktūras objektiem. Kā ziņo Ukrainas varasiestādes, lielāko triecienu valsts enerģētikas sektoram kopš kara sākuma Krievijas armija deva 15. novembrī. Vairāku raķešu triecienu rezultātā bojājumi tika nodarīti visām lielākajām termo- un hidroelektrostacijām.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu