"Esam saskārušies ar vētru." Lielbritānijā strauji pieaudzis bez pajumtes esošo Ukrainas bēgļu skaits (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Da Antipina/Shutterstock

Lielbritānijā bez pajumtes esošo Ukrainas bēgļu skaits pēdējā mēneša laikā ir pieaudzis par gandrīz 30%, jo bēgļus uzņemošās ģimenes pārtrauc atbalstu viņiem, vēsta britu laikraksts "The Times".

Saskaņā ar programmu "Homes for Ukraine" ("Mājas Ukrainai") ģimenes apņēmās atbalstīt ukraiņus, kas meklē patvērumu Lielbritānijā, vismaz sešus mēnešus, par to saņemot valsts atbalstu - 350 britu mārciņas mēnesī. Daudzām britu ģimenēm šis pusgada termiņš beidzas, bet patvērumu meklējošo bēgļu skaits ir krasi pieaudzis.

Pēc valdības datiem, pašlaik vairāk nekā 2000 ukraiņu ģimeņu ar bērniem un vēl 900 cilvēku oficiāli ir bezpajumtnieki, un viņu ir par 800 cilvēkiem vairāk nekā pirms mēneša.

Mājokļu jautājumu ministrs Maiks Govs apspriež ar finanšu ministru iespēju paaugstināt izmaksu līmeni uzņemošajām ģimenēm, lai mēģinātu novērst mājokļu krīzi.

"Mēs esam saskārušies ar vētru. Ar programmu "Mājas Ukrainai" ir sarežģījumi paralēli augošam pieprasījumam no britu ģimeņu puses, kurām draud izlikšana par to, ka tās nespēj samaksāt īri. Tas papildina krīzi ar patvēruma piešķiršanu desmitiem tūkstošu afgāņu, kuri vēl arvien pārsvarā dzīvo nepiemērotās viesnīcās. Tā ir katastrofa," sacīja augsts britu valdības pārstāvis.

Saskaņā ar plānu, kuru izskata ministri, summu, kas tiek izmaksāta cilvēkiem, kas gatavi uzņemt ukraiņu bēgļus, varētu divkāršot,

lai segtu izdevumus dzīves dārdzības pieauguma dēļ, kurš pamudina daudzas ģimenes izbeigt vienošanos. Notiek arī diskusijas par apmaksas sistēmas maiņu, lai vairāk naudas saņemtu tie, kas dzīvo ģimenē, nevis atsevišķi.

Attiecīgu lēmumu vajadzēja publiskot jau pagājušajā nedēļā, bet Finanšu ministrijā "turpinās strīdi", pavēstīja "The Times" ziņu avoti, paužot cerību, ka vienošanās tiks panākta šonedēļ.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu