"Rīgas dzirnavniekā" nomainīta visa valde

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Rīgas Dzirnavnieks" direktore Anita Skudra, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vadītāja Dace Freimane, ZS "Lauciņi" zemnieks Ainārs Stiliņš un SIA "Ulbroka" zemnieks Andris Kokts piedalās AS "Rīgas Dzirnavnieks" rīkotajā izbraucienā, kurā apskata Pierīgas rudzu laukus un tiekas ar audzētājiem, lai pārrunātu šī gada ražas aktualitātes, kvalitāti un tendences.
AS "Rīgas Dzirnavnieks" direktore Anita Skudra, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vadītāja Dace Freimane, ZS "Lauciņi" zemnieks Ainārs Stiliņš un SIA "Ulbroka" zemnieks Andris Kokts piedalās AS "Rīgas Dzirnavnieks" rīkotajā izbraucienā, kurā apskata Pierīgas rudzu laukus un tiekas ar audzētājiem, lai pārrunātu šī gada ražas aktualitātes, kvalitāti un tendences. Foto: Zane Bitere/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmumā AS "Rīgas dzirnavnieks" pēc īpašnieku maiņas valdē iecelti divi Latvijas pilsoņi - Kristaps Amsils un Aiga Stabulniece - un viens Igaunijas pilsonis - Jenss Ūve Gabriels, liecina "Firmas.lv" informācija.

Par valdes priekšsēdētāju iecelts Kristaps Amsils.

Darbu "Rīgas dzirnavnieka" valdē atstājušas trīs Lietuvas privātpersonas - Martīns Česnavičs, Mariuss Dužins un Vīgants Reifons. Česnavičs valdē strādāja kopš 2020.gada maija, Dužins - kopš 2021.gada septembra, bet Reifons - kopš 2020.gada maija.

Izmaiņas valdē reģistrētas 5.decembrī.

Jau ziņots, ka AS "Dobeles dzirnavnieks" ir iegādājies AB "Baltic Mill" Latvijas graudu pārstrādātāju "Rīgas dzirnavnieks" un Igaunijas uzņēmumu "Balti Veski". "Rīgas dzirnavnieks" turpmāk strādās kā "Dobeles dzirnavnieka" meitas uzņēmums, turpinot savu esošo zīmolu attīstību.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.jūlija līdz 2022.gada 30.jūnijam, bija 22,896 miljoni eiro, kas ir par 4,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi palielinājās 3,3 reizes - līdz 879 367 eiro.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro.

Savukārt "Dobeles dzirnavnieks" pērn strādāja ar 172,07 miljonu eiro apgrozījumu un 3,87 miljonu eiro peļņu. Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,897 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Dobeles dzirnavnieks" lielākais akcionārs ir Igaunijas graudu ražotājs "Tartu Mill". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu