Ukrainas armija virzās uz priekšu Harkivas apgabalā. Arī krievu okupantiem daži "panākumi"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas armija Harkivas apgabalā atbrīvojusi vairākas apdzīvotās vietas, kas atradās Krievijas karaspēka kontrolē, jaunākajā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs vēsta ASV Kara studiju institūts (ISW).

Tajā pat laikā Krievijas karavīri guvuši dažus ne pārāk būtiskus panākumus pie Bahmutas, tomēr nespējot īstenot savu galveno mērķi - šīs pilsētas aplenkšanu, norāda ASV domnīca.

Amerikāņu eksperti raksta par kaujām pie Svatoves Luhanskas apgabalā, kur uzbrūk Ukrainas armija. Šis svarīgais transporta mezgls kļuvis par vienu no galvenajiem Ukrainas armijas mērķiem pēc Harkivas apgabala atbrīvošanas.

Atsaucoties uz Ukrainas armijas ģenerālštāba datiem, ISW vēsta, ka Krievijas karavīri apšauda Ukrainas pozīcijas pie trim apdzīvotām vietām aptuveni 50 kilometru attālumā no Svatoves un 15 kilometru - no starptautiskās robežas, kas liecina par zināmu Ukrainas armijas pavirzīšanos uz priekšu.

Krievijas Aizsardzības ministrija arī neviļus atzinusi, ka ukraiņu kontrolē nonācis Kisļivkas ciems (atrodas 25 kilometru attālumā no Svatoves), jo paziņojusi, ka ciemā veikts trieciens Ukrainas armijas komandpunktam, teikts ziņojumā.

Par situāciju pie Bahmutas, kur šobrīd turpinās vissīvākās kaujas, ziņojumā teikts, ka Krievijas karaspēks tur turpina uzbrukumu, bet nav spējis pilsētu aplenkt.

Atsaucoties uz krievu avotiem, ISW ziņo par nebūtiskiem panākumiem, ko šeit Krievijas armija guvusi 5. un 6.decembrī.

Foto: ISW @TheStudyofWar/Twitter.com
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu