Rinkēvičs: Latvijas vēstniecības ārvalstīs skaidros partneriem licences atņemšanu "TV Rain" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Ārlietu ministrija sadarbībā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvjiem piektdien, 9. decembrī, sniegs padziļinātu skaidrojumu ārvalstu diplomātiskajam korpusam Latvijā par faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem saistībā ar televīzijas kanāla "TV Rain" licences anulēšanu, norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs pavēstīja, ka arī Latvijas vēstniecības ārvalstīs skaidro Latvijas partneriem šo NEPLP lēmumu. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija ir atvērta un demokrātiska sabiedrība, kura saprot vārda un mediju brīvības nozīmi, ko apliecina plašas diskusijas Latvijas sabiedrībā, bet, vienlaikus, uz visiem attiecas pienākums ievērot Latvijas likumus.

"NEPLP ir neatkarīga institūcija, kura pieņem lēmumu, balstoties uz likumu. Neatkarīgi no visu pušu emocijām, ko ir raisījis šis NEPLP lēmums, televīzijas kanāls "TV Rain" to var pārsūdzēt administratīvajā tiesā," pauda Rinkēvičs.

Viņš atzīmēja, ka šī gada laikā Latvija sniedza atbalstu vairākiem Krievijas masu mediju pārstāvjiem, kas Krievijas represīvās likumdošanas un ieviestās kara cenzūras dēļ bija spiesti beigt savu profesionālo darbību Krievijā un to pamest.

"Latvijas lēmums pamatojās apziņā, ka totālas Krievijas valsts propagandas apstākļos ir jāļauj darboties tiem medijiem, kuri krievu auditorijai var piedāvāt alternatīvu objektīvu informāciju par notiekošo," uzsvēra ārlietu ministrs.

Viņš vērsa uzmanību uz to, ka daudzi citi no uzņemtajiem medijiem turpina veiksmīgi strādāt no Latvijas, tai skaitā "Meduza.io", "Novaja gazeta", BBC, "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība", "Deutsche Welle", "The Washington Post" Maskavas birojs.

Ministrs atzīmēja, ka Krievijas trimdas masu mediji, kuri ir pārcēlušies uz Latviju, var šeit turpināt darboties, taču ir svarīgi, ka šie mediji un žurnālisti ievēro Latvijas valsts likumus.

Ārlietu ministrija sadarbībā ar NEPLP pārstāvjiem piektdien sniegs padziļinātu skaidrojumu ārvalstu diplomātiskajam korpusam Latvijā par faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem saistībā ar TV kanāla (programmas) "TV Rain" licences anulēšanu. Papildus tam, arī Latvijas vēstniecības ārvalstīs skaidro mūsu partneriem šo NEPLP lēmumu.

LETA jau rakstīja, ka NEPLP otrdien lēma anulēt apraides atļauju līdz šim Latvijā strādājošajai Krievijas neatkarīgajai televīzijas programmai "The Rain".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu