"Spēlējam Putina spēli." Tīmekļa lietotāji neslēpj sašutumu par vienpusīgo Graineres maiņas darījumu ar Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Britneja Grainere un Viktors Buts
Britneja Grainere un Viktors Buts Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 8. decembrī, apmaiņā pret ieroču tirgoni Viktoru Butu mājās varēja atgriezties Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Britnija Grainere. "Twitter" lietotāji neslēpa sašutumu, norādot, ka maiņas darījums neesot vienlīdzīgs.

Grainere 17. februārī tika aizturēta ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā. 

Savukārt bijušais padomju virsnieks Buts 2011.gadā ASV tika atzīts par vainīgu ieroču kontrabandā.

Lai gan Grainere arī ir tikai cilvēks, kurš bija nonācis ļoti sliktos apstākļos, ASV atbrīvoja sabiedrībai bīstamu personu, nespējot atgūt Krievijā aizturēto karavīru Polu Vīlenu.

Bijušais CIP aģents Džons Saifers savā "Twitter" kontā norādīja, ka Krievija šajā situācijā ir nodarbojusies ar izspiešanu un panākusi savu.

"Priecājos, ka Grainere ir mājās. Bet būsim godīgi - mēs spēlējam Putina spēli. Buts bija reāls noziedznieks, kurš tika notiesāts visā pasaulē atzītā tiesvedības procesā. Grainere tika saņemta gūstā, lai no mums izspiestu [Butu]," rakstīja Saifers.

Arī izklaides medija "Barstool Sports" veidotājs Deivs Portnojs norādīja, ka Krievija šajā darījumā panākusi savu.

"Šīs ir labas ziņas, līdz ieraksti "Google", kas ir Viktors Buts un saproti, ka Baidens šajā darījumā tika pamatīgi "izskolots". Šī, visticamāk, ir pati nevienlīdzīgākā maiņa vēsturē. Tas, kas notika ar Graineri, bija absurds, bet nepamet sajūta, ka šis ir ļoti tuvredzīgs PR gājiens," rakstīja Portnojs.

Neizpratni neslēpa arī citi "Twitter" lietotāji.

Žurnālists Džeisons Vitloks uzskata, ka šis varētu būt viens no sliktākajiem brīžiem ASV ārpolitikas vēsturē

Grainere iepriekš vairākkārt protestējusi pret ASV valdošo sistēmu, nedziedot valsts himnu. Komentētāja Tomi Larena vaicā: vai Grainere tagad to darīs?

Arī raidījuma vadītājs Benijs Džonsons norāda uz Pola Vīlena palikšanu apcietinājumā.

"Britnija Grainere un Pols Vīlens. Abi ir amerikāņi. Abi tika arestēti Krievijā, pamatojoties uz apšaubāmām apsūdzībām. Britnija ienīst Ameriku. Pols dienēja ASV armijā. Uzminiet, kuru Baidens iemainīja pret teroristu," rakstīja Džonsons.

Netrūka arī "Twitter" lietotāju, kuri maiņas darījuma vienpusīgo nokrāsu uztvēra ar humoru, izdomājot sporta analoģijas.

"Lakers" ģenerālmenedžeris Robs Pelinka pēdējo gadu laikā izcēlies ar ļoti apšaubāmiem darījumiem. Šis "Twitter" lietotājs joko, ka tieši Pelinka izdomājis Graineres - Buta maiņu.

Savukārt Jūtas "Jazz" ģenerālmenedžerim Denijam Eindžam ir vēsture ar citu amata brāļu "izslaukšanu" maiņas darījumos.

 Kā Graineres maiņa izskatītos, ja to koordinētu Eindžs:

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014. gada starpsezonās Krievijā pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK vienību, ar kuru četras reizes uzvarēja FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ir uzvarējusi vienreiz. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu