Kārtējā traģēdija Katarā - darba laikā dzīvību zaudējis PK apkalpojošā personāla darbinieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Katarā notiekošā Pasaules kausa (PK) finālturnīrā dzīvību zaudējis jau kārtējais darbinieks, vēsta ārzemju mediji.

Jau pirms finālturnīra sākuma ārzemju medijos izskanēja informācija par aptuveni 6500 viesstrādniekiem, kuri PK infrastruktūras sagatavošanas procesā zaudēja dzīvību. Pati Katara šādus skaitļus ir noliegusi, norādot, ka bojā gājušo skaits ir aptuveni 500 cilvēku robežās.

Tikai tagad līdz plašākai publikai nonākusi informācija, ka dzīvību arī turnīra gaitā zaudējis kāds darbinieks no Filipīnām. Šādu informāciju apstiprinājusi arī Filipīnu vēstniecība Katarā.

Netiek minēts konkrēts nāves datums, bet "The Athletic" ziņo, ka darbinieks labojis gaismas autostāvvietā pie Saūda Arābijas treniņu bāzes. Ņemot vērā, ka Saūda Arābijai turnīrs noslēdzās 30. novembrī, var lēst, ka traģiskais incidents noticis periodā no 20. līdz 30. novembrim. "The Athletic" arī apstiprināja, ka traģēdija notikusi jau finālturnīra laikā.

Tiek ziņots, ka darbinieks ir paslīdējis, nokritis no rampas un ar galvu atsities pret bruģi.

FIFA ir sākusi izmeklēšanu, bet Filipīnu valdība oficiālā paziņojumā norādīja, ka plašāku informāciju par darbinieka nāves apstākļiem neizplatīs, jo ciena personas tuvinieku privātumu.

Pasaules kausa izcīņas fināls paredzēts 18. decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu