VIDEO ⟩ "Psiholoģiska trauma." Krāslavas novadā kaimiņš aukstasinīgi nošāvis divus suņus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: No privātā arhīva/beztabu.tv3.lv

Kāda ģimene Krāslavas novadā piedzīvojusi traģēdiju - no pastaigas mājās nav atgriezušies divi ģimenes mīluļi. Viņi nežēlīgi nošauti nomaļā lauku apkaimē uz pašvaldības ceļa, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Suņu saimnieces Marijas un vīra lauku saimniecībā Kombuļu pagastā vēl nesen bija trīs ļoti draudzīgi suņi, bet nu palicis tikai viens. 

"Ļoti, ļoti žēl," saka suņu saimniece Marija. "Psiholoģiska trauma. Viņi nebija vienkārši suņi, viņi bija mūsu draugi!"

Nomaļajā lauku apkaimē, kur tālumā redzamas vien dažas mājas, Marija kopā ar vīru vai pa vienam bieži devās pastaigā ar suņiem. Suņus nesēja pie pavadas, jo dzīvnieki bijuši draudzīgi un nevienu nekad neesot apdraudējuši. Arī liktenīgās dienas pievakarē Marija pastaigājās ar suņiem, ķepaiņi skraidījuši savā nodabā. Vēlāk dodoties mājās, bija pārliecināta, ka suņi jau būs tur, jo ķepaiņi vienmēr atrod ceļu uz mājām paši, stāsta Marija. Tomēr suņi nepārnāca.

Marijas vīrs esot dzirdējis divus šāvienus, un vēlāk sieviete devusies suņus meklēt. 

Aptuveni 400 metru attālumā no īpašuma uz pašvaldības koplietošanas ceļa suņu saimniece pamanīja asinis un dzīvnieka spalvas.

Palūkojoties ezera virzienā, ūdenstilpes krastā pamanīja beigtu, šāviena sakropļotu suni, savu mīluli.

"Es biju šokā! Lode bija saplosījusi suni," saka Marija. "Izsaucu policiju. Policisti teica, ka suns nošauts uz ceļa. Agonijā dzīvnieks aizskrēja 15 metrus uz ezera pusi un tur arī palika. Skats bija drausmīgs! Tas bija apzināts šāviens tieši krūtīs. Šausmīgi un nežēlīgi! Uzskatu, ka persona, kura tā rīkojusies, šāva patvaļīgi, nežēlīgi un apzināti."

Otru suni saimnieki neatrada. Viņi ir pārliecināti, ka viņu slepkava arī nošāvis un mirstīgās atliekas paslēpis.

Valsts policijas (VP) Krāslavas iecirknī uzsvēra, ka nevienam nav tiesību šādi izturēties pret dzīvniekiem. Sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Vainīgajam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

VP aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija par notikušo, ziņot par to likumsargiem. Policijā sola sargāt lieciniekus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu