ASV nosaka sankcijas Krievijas amatpersonām par vairākām pastrādātām zvērībām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Genya Savilov / AFP/Scanpix

ASV noteikušas sankcijas Krievijas amatpersonām par tā dēvētajiem filtrācijas punktiem, spīdzināšanu un bērnu nolaupīšanu, turklāt sankcijas noteiktas arī visai Krievijas Centrālajai vēlēšanu komisijai, pavēstīja ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC).

Oļegam Ņestrovam, Jevgēņijam Kimam, Marinai Seredai un Aleksejam Muratovam bija svarīga loma "filtrācijas punktu" izveidē Ukrainas Doneckas apgabala okupētajā daļā. Ņestrovs arī koordinējis pseidoreferndumu par šīs Ukrainas daļas pievienošanu Krievijai.

Očursuge Mongušs un Ludmila Zaiceva sankcijām pakļauti, jo viņi vainojami Ukrainas civiliedzīvotāju cilvēktiesību pārkāpšanā.

Mongušs "piedalījās spīdzināšanā", bet Zaiceva - ukraiņu bērnu nolaupīšanā un piespiedu pārvietošanā uz Krieviju.

Sankcijas noteiktas arī visiem 15 Centrālās vēlēšanu komisijas locekļiem. 2022.gada septembrī komisija piedalījās pseidoreferendumu organizēšanā par okupēto Ukrainas apgabalu aneksiju.

Vēlēšanās, kas organizētas pašā Krievijā, bijuši pārkāpumi, turklāt izskanējušas ticamas apsūdzības, ka rezultātus organizējis Kremlis.

Visu šo personu aktīvi, kas atrodas ASV vai Savienoto Valstu fizisko vai juridisko personu kontrolē, tiek bloķēti, un par tiem jāziņo OFAC.

Iestādes paziņojumā teikts, ka sankciju galīgais mērķis nav sodīt, bet motivēt sankcijām pakļautos cilvēkus uz pozitīvām pārmaiņām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu