Bendikai deviņas kļūdas šaušanā liedz iedzīšanā uzlabot savu rezultātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Hohfilcenē, Austrijā, Pasaules kausa otrā posma desmit kilometru iedzīšanā pieļāva deviņas kļūdas šaušanā un ierindojās 53.vietā.

Pēc otrās ugunslīnijas par līderi kļuva francūziete Žilija Simona, kura nosargāja pirmo vietu un izcīnīja uzvaru, spītējot vienam soda aplim. Francijas biatloniste finišēja 29 minūtēs un 56,7 sekundēs.

Otrā, arī ar vienu mērotu soda apli, bija Ingrīda Lanmarka Tandrevolla no Norvēģijas, kura finišēja 19,6 sekundes vēlāk par uzvarētāju. Vēl 7,5 sekundes atpalika trešo vietu ieņēmusī čehiete Markēta Davidova, kura šaušanā kļūdījās divas reizes.

Sprintā uzvarējusī vāciete Denīze Hermane-Vika ceļā uz finišu mēroja trīs papildu soda apļus, kas deva piekto vietu. Slovēnijas distanču slēpotāja Anamarija Lampiča, kura Pasaules kausā biatlonā debitēja ar augsto piekto vietu, iedzīšanā neizgāja uz starta.

Bendika pirmo šaušanu veica ļoti ātri un pieļāva uzreiz kļūdas, turpmākajās trīs ugunslīnijās pievienojot vēl sešas kļūdas. Finišā cēsniece uzvarētājai zaudēja piecas minūtes un 34,4 sekundes, kas deva 53.vietu 57 startējušo biatlonistu konkurencē.

Ceturtdien sprintā latviete izcīnīja 21.vietu.

Pirmajā posmā Somijas pilsētā Kontiolahti Bendika sprintā ieņēma 28.vietu, iedzīšanā - 31.vietu un 15 kilometru individuālajā distancē - 44.vietu.

Sestdien notiks arī 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, bet svētdien - iedzīšanas sacensības vīriešiem un 4x6 kilometru stafete sievietēm. Svētdien iedzīšanā vīriešiem startēs Andrejs Rastorgujevs, bet abās stafetēs Latvija nebūs pārstāvēta.

Trešais Pasaules kausa posms no 15. līdz 18.decembrim notiks Francijas trasē Anesī-Legrānā Bornānā, kamēr noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu