Marokāņi sarūpē vēl vienu sensāciju un aizsūta mājās Portugāli

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marokas izlases futbolisti
Marokas izlases futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Sestdien, 10. decembrī, Pasaules kausa pusfinālā ar uzvaru pār Portugāli iekļuva Marokas futbolisti.

Maroka uzvaru izcīnīja ar rezultātu 1:0 (1:0).

Marokas labā vienīgos vārtus guva Jusefs En-Nesiri.

Īsi pirms pirmā puslaika beigām marokāņiem izdevās gūt pirmos vārtus. 43.minūtē Jahja Atijats Allāhs veica centrējumu uz Portugāles vārtiem un pirmais pie bumbas Jusefs En-Nesiri, kurš ar galvu raidīja to Portugāles vārtos.

Pēc ielaistajiem vārtiem Portugāles futbolisti devās pretuzbrukumā, taču Brunu Fernandešs trāpīja pa Marokas vārtu pārliktni.

Neilgi pēc otrā puslaika sākuma 51.minūtē Portugālei laukumā devās Ronaldu, kurš otro spēli pēc kārtas sāka no rezervistu soliņa.

Tuvojoties pamatlaika beigām, Portugāle pārtvēra bumbu netālu no pretinieku vārtiem. Pēc tam pie bumbas tika Ronaldu, kurš mēģināja raidīt to augšējā vārtu stūrī, taču bumba lidojas rokās Marokas vārtsargam Jasinem Bunū.

Kompensācijas laika sākumā marokāņiem izdevās pretuzbrukums, tomēr uzreiz pēc tam arī portugāļiem izdevās uzbrukums, kas noslēdzās ar Bunū noķertu bumbu.

Pirmajā un trešajā kompensācijas laika minūtē dzeltenās kartītes nopelnīja Valids Šedira, atstājot Maroku mazākumā. Pēc tam portugāļi vairākkārt mēģināja izspēlēt uzbrukumus pie Marokas vārtiem, bet marokāņi veiksmīgi aizsargājās, noslēdzot maču bez ielaistiem vārtiem.

Marokas pretiniece un pēdējā pusfināliste tiks noskaidrota šodien plkst.21, kad spēkosies Anglija un Francija.

Marokas futbolisti PK finālturnīru sāka ar bezvārtu neizšķirtu pret Horvātiju, bet pēc tam izcīnīja divas uzvaras, ar 2:0 pārspējot Beļģiju un ar 2:1 - Kanādu. Maroka F apakšgrupā ar septiņiem punktiem ieņēma pirmo vietu. Astotdaļfinālā pēc bezvārtu neizšķirta ar Spāniju marokāņi uzvarēja pēcspēles sitienos ar 3:0. Divus Spānijas futbolistu izpildītos 11 metru sitienus atvairīja vārtsargs Jasine Bunū.

Savukārt portugāļi pirmajās divās H apakšgrupas spēlēs izcīnīja uzvaras pār Ganu (3:2) un Urugvaju (2:0), taču pēdējā mačā bija spiesti atzīt Dienvidkorejas pārākumu ar 1:2. Zaudējums trešajā spēlē neliedza Portugālei H apakšgrupā ieņemt pirmo vietu ar sešiem izcīnītiem punktiem. Astotdaļfinālā pēc Gonsālu Ramuša "hat-trick" Portugāles izlase ar 6:1 sagrāva Šveici.

Marokai šis bija pirmais ceturtdaļfināls vēsturē, kamēr Portugāle 1966.gadā izcīnīja bronzas medaļas, bet 40 gadus vēlāk finišēja ceturtā.

Piektdien abi ceturtdaļfināli beidzās pēc 11 metru sitieniem. Iepriekšējo meistarsacīkšu fināliste Horvātija pēcspēles sitienos ar 1:1 (0:0, 0:0, 1:1, 11 m - 4:2) bija pārāka par pieckārtējo šo sacensību uzvarētāju Brazīliju, bet Argentīna pieveica Nīderlandi ar 2:2 (1:0, 1:2, 0:0, 11 m - 4:3).

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Marokas izlases sastāvs: Jasine Bunū, Ahrafs Hakīmi, Romēns Saiss (Ahrafs Dari, 57.minūte), Džavads El Jamigs, Jahja Atijats Allāhs, Sofjans Amrabats, Azedins Unai, Selims Amalāhs (Valids Šedira, 65.minūte), Akims Ziješs (Zakarija Abuhlals, 82.minūte), Sofijāns Bufals (Jahja Žabrane, 82.minūte), Jusefs En-Nesiri (Badrs Banuns, 65.minūte).

Portugāles izlases sastāvs: Djogu Košta, Djagu Dalots (Rikārdu Orta, 79.minūte), Pepe, Rūbens Diašs, Rafaēls Gerreiru (Žuāns Kansēlu, 51.mminūte), Bernārdu Silva, Rūbens Nevešs (Ronaldu, 51.minūte), Otāviu Monteiru (Vitors Ferreira, 69.minūte), Brunu Fernāndešs, Žuāns Fēlikss, Gonsālu Ramušs (Rafaels Leāns, 69.minūte).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu