Francijas futbolisti uzvar Angliju un nodrošina vietu Pasaules kausa pusfinālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas izlases futbolisti
Francijas izlases futbolisti Foto: AP/Scanpix

Francijas futbolisti sestdien Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Angliju, un pusfinālā pašreizējos trofejas glabātājus sagaida cīņa pret Maroku.

FIFA 2022

Francijas rindās ar precīziem sitieniem izcēlās Oreljāns Tšuamenī un Olivjē Žirū, kamēr Anglijas vienīgos vārtus guva Harijs Keins, kurš veiksmīgi izpildīja 11 metru soda sitienu un tika pie 53.vārtiem izlases rindās, atkārtojot rekordista Veina Rūnija sasniegto.

Jau 17.minūtē francūži izvirzījās vadībā, kad Tšuamenī no salīdzinoši tālas distances raidīja bumbu pretinieku vārtu apakšējā stūrī.

Pēc zaudētiem vārtiem angļi pārņēma iniciatīvu un devās uzbrukumos, vienā no kuriem pie Francijas soda laukuma tika klupināts Harijs Keins, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās 11 metru soda sitiens netika piešķirts.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka Anglijas futbolisti, un 52.minūtē Francijas soda laukumā tika klupināts Bukajo Saka, kam sekoja 11 metru soda sitiens uz Francijas vārtiem. "Pendeli" izpildīt devās Keins, kurš pārliecinoši to realizēja, izlīdzinot rezultātu 1:1.

Savukārt 78.minūtē pēc Antuāna Grīzmana tāla sitiena pa vārtiem pie bumbas pirmais lēcienā bija Žirū, kurš to ar galvu sita pa Anglijas vārtiem, un pēc pieskāriena vēl Harija Magvaira plecam raidīja to vārtos, atkal izvirzot vadībā francūžus.

Īsi pēc tam pretuzbrukumā devās Meisons Maunts, kurš Francijas soda laukumā tika grūsts mugurā. Par pārkāpumu uz Francijas vārtiem tika nozīmēts vēl viens 11 metru soda sitiens, kuru atkal izpildīt devās Keins, taču šoreiz pieredzējušais futbolists bumbu sita pāri vārtiem.

Kompensācijas laika izskaņā angļi vēl tika pie brīvsitiena, taču Markuss Rešfords sitiens bija pārāk augsts.

Francija ceturto reizi spēlēs Pasaules kausa pusfinālā, kurā šoreiz tiksies ar Maroku.

Dienas pirmajā spēlē Maroka ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Portugāli un pirmo reizi vēsturē sasniedza pusfinālu, kļūstot par pirmo Āfrikas valsti, kurai tas izdevies.

Francūži ar izcīnītiem sešiem punktiem ieņēma pirmo vietu D grupā, ar 4:1 uzvarot Austrāliju un ar 2:1 pārspējot Dāniju, bet pēdējā grupas spēlē ar 0:1 atzina Tunisijas pārākumu. Astotdaļfinālā Francija ar 3:1 uzvarēja Poliju.

Anglija PK finālturnīru sāka ar graujošu uzvaru pār Irānu (6:2), tad spēlēja 0:0 ar ASV, bet pēdējā grupās spēlē ar 3:0 pieveica Velsu un ar septiņiem punktiem B apakšgrupā ieņēma pirmo vietu. Astotdaļfinālā Anglija ar 3:0 pārspēja Senegālu.

Piektdien abi ceturtdaļfināli beidzās pēc 11 metru sitieniem. Iepriekšējo meistarsacīkšu fināliste Horvātija pēcspēles sitienos ar 1:1 (0:0, 0:0, 1:1, 11 m - 4:2) bija pārāka par pieckārtējo šo sacensību uzvarētāju Brazīliju, bet Argentīna pieveica Nīderlandi ar 2:2 (1:0, 1:2, 0:0, 11 m - 4:3).

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Anglijas izlases sastāvs: Džordans Pikfords, Kails Volkers, Lūks Šovs, Džons Stounss (Džeks Grīlišs, 90+8.minūte), Harijs Magvairs, Deklans Raiss, Džordans Hendersons (Meisons Maunts, 79.minūte), Džūds Belingems, Harijs Keins, Bukajo Saka (Rahīms Stērlings, 79.minūte), Fils Foudens (Markuss Rešfords, 85.minūte).

Francijas izlases sastāvs: Igo Loriss, Rafaels Varāns, Žils Kundē, Dajo Upamekano, Teo Ernandess, Antuāns Grīzmans, Oreljāns Tšuamenī, Kilians Mbapē, Usmans Dembelē (Kingslijs Komans, 79.minūte), Adriāns Rabjo, Olivjē Žirū.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu