"Jūtos apčakarēta. Kur tas trakais putenis?" Iedzīvotāji neizpratnē, kur "pazudis" sniegputenis (21)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: aaltair/Shutterstock

Sinoptiķu prognozējuši, ka spēcīgais sniegputenis sāksies naktī uz pirmdienu, 11. decembri. Taču vairāki iedzīvotāji dažādos Latvijas novados puteni vēl nav manījuši. Sūti uz e-pastu apollo@tvnetgrupa.lv foto un/vai video, kā Latvijā plosās sniegputenis.

Pūres pagastā plkst. 8.32.

Putenis Vānes pagastā

Pirmdien dienā debesis klās mākoņi, vietām rietumos tās īslaicīgi skaidrosies. Vēlā pēcpusdienā galējos dienvidaustrumu rajonos snigs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra gaidāma -2…-7 grādu robežās.

Rīgā jaunās nedēļas pirmajā dienā debesis būs lielākoties mākoņainas, taču nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz -5…-7 grādiem.

Paredzams, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Šādos laika apstākļos, pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem un galamērķa sasniegšanai jāieplāno ilgāks laiks.

Taču daudzi mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji neizpratnē, kur "pazudis" putenis.

"Twitter" lietotāja Lakija raksta: "Speciāli modos ātrāk, jo "ak, nē, putenis", bet jau pusastoņos centrā."

Savukārt Dzidra raksta: "Jūtos apčakarēta. Nav ne putenis, ne sniegs. Labrīt!"

Arī citi lietotāji pievienojušies šiem novērojumiem. Lai arī vietām putenis vēl nav novērots, pirmdien Latvijā būs apmācies laiks, daudzviet turpinās snigt, vairāk nokrišņu būs Kurzemē.

Kurzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžā līmeņa brīdinājums par stipru sniegu un puteni, pārējā valstī spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums.

Taču vakar, 11. decembrī, vietām Latvijā jau tika novērots spēcīgs putenis. Svētdienas vakarā Daugavpils apkārtnē sākās sniegputenis, apgrūtinot braukšanas apstākļus pa lielajiem ceļiem.

Arī Rēzeknē 11. decembra vakarpusē tika novērots spēcīgs putenis.

Video: 11. decembra putenis Rēzeknē

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu