FOTO un VIDEO Aizputinātas durvis, ceļš un lieli sniega vaļņi. Latvijā plosās stiprs sniegputenis (2)

Foto: justoomm/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

12. decembra rītā daudzi "Twitter" lietotāji vēstījuši, ka nav vēl manījuši puteni. Taču šobrīd putenis pamazām pārņem Latviju. Sūti uz e-pastu apollo@tvnetgrupa.lv foto un/vai video, kā Latvijā plosās sniegputenis. 

Kāds "Apollo.lv" lasītājs dalījies ar video, kā asu izjūtu meklētājs puteņa laikā nodarbojas ar pūķošanu.

Aculiecinieks "Apollo.lv" iesūtījis video, kā 12. decembrī plkst. 10.30 izskatās Kuldīgā.

Cits aculiecinieks iesūtījis foto no Valdemārpils.

Foto: "Apollo" aculiecinieks.

Putenis Vānes pagastā.

Jelgavas novada iedzīvotājs "Apollo.lv" vēsta: "Vietām nevar saprast, kur ceļa mala, bet par cik vasarā vietām ceļa malas netika pļautas, tad tagad var orientēties pēc nezālēm."

Foto: "Apollo" aculiecinieks.

Aculieciniece Laima Zentenē, Tukuma novadā, arī novērojusi spēcīgu puteni. Viņa vēsta: "Te ir šausmīgs laiks. Putināja naktī, snieg, ceļš ir aizputināts līdz lielceļam."

Foto: "Apollo" aculiecinieks.
Foto: "Apollo" aculiecinieks.

Pūres pagastā plkst. 8.32.

Andrupenē putenis sākās svētdien ap pulksten 16, norāda "Apollo.lv" aculiecinieks. No rīta mājās durvis nebija iespējams atvērt.

Foto: "Apollo" aculiecinieks.

Jaunpils iedzīvotājs parādījis, kā puteņa dēļ izskatās suņa būdas jumts. 

Foto: "Apollo" aculiecinieks.

Savukārt 11. decembra vakarā arī Rēzeknē novērots spēcīgs putenis. 

Arī Kurzemes pusē novērots spēcīgs putenis.

Pirmdien dienā debesis klās mākoņi, vietām rietumos tās īslaicīgi skaidrosies. Vēlā pēcpusdienā galējos dienvidaustrumu rajonos snigs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra gaidāma -2…-7 grādu robežās.

Rīgā jaunās nedēļas pirmajā dienā debesis būs lielākoties mākoņainas, taču nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz -5…-7 grādiem.

Paredzams, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Šādos laika apstākļos, pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem un galamērķa sasniegšanai jāieplāno ilgāks laiks.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu