No ASV apcietinājuma atbrīvotais Buts iestājies Krievijas Liberāldemokrātiskajā partijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas ieroču tirgonis Viktors Buts.
Krievijas ieroču tirgonis Viktors Buts. Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā nedēļā no apcietinājuma ASV atbrīvotais Krievijas ieroču tirgonis Viktors Buts iestājies Kremlim lojālajā ultranacionālistiskajā Liberāldemokrātiskajā partijā, pirmdien paziņojis partijas līderis.

Jau ziņots, ka ASV un Krievija pagājušo ceturtdien apmainīja Krievijā ieslodzīto ASV basketbolisti Britniju Graineri pret ASV ieslodzīto Butu.

Liberāldemokrātiskās partijas līderis Leonīds Sluckis, stāvot blakus Butam, paziņoja, ka vēlas pateikties viņam par lēmumu iestāties partijā.

Pretēji nosaukumam, Liberāldemokrātiskā partija kopš dibināšanas 1991. gadā pieņēmusi stingru, galēji nacionālistisku ideoloģiju, pieprasot, lai Krievija iekaro teritorijas, kas savulaik ietilpa Padomju Savienībā.

Partijas dibinātājs un ilggadējais vadītājs Vladimirs Žirinovskis no dzīves aizgāja aprīlī. Politiķa karjerā viņš izcēlās ar ekscentrisku uzvedību.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Liberāldemokrātiskā partija tika uzskatīta par nopietnu konkurenti cīņā par varu, taču kopš tā laika partija ieņēmusi pakārtotu lomu Krievijas politiskajā sistēmā, nodrošinot šķietamu opozīciju valdošajai partijai "Vienotā Krievija", bet faktiski atbalstot Kremli lielākajā daļā jautājumu.

Liberāldemokrātiskā partija arī agrāk uzņēmusi savās rindās skandalozas personas, tai skaitā Andreju Lugovoju, kurš Lielbritānijā tiek meklēts aizdomas par saistību ar 2006. gadā Londonā pastrādāto Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noslepkavošanu ar radioaktīvo poloniju.

Lugovojs 2007.gadā no Liberāldemokrātiskās partijas tika ievēlēts Krievijas parlamentā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu