Bēru dēļ pārceļ Bērnu slimnīcas atjaunotās Dienas stacionāra ēkas atklāšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Bēru dēļ tiek pārcelts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) atjaunotās Dienas stacionāra ēkas atklāšanas pasākums, kas bija paredzēts 16. decembrī plkst. 12, informēja iestāde.

Kā skaidroja BKUS, šajā laikā notiks atvadīšanās no slimnīcas bērnu ķirurga Džeimsa Rozīša.

Rozītis 1987.gadā absolvējis Rīgas Stradiņa universitāti (savulaik - Rīgas Medicīnas institūtu), specializējies bērnu ķirurģijā, liecina informācija BKUS mājaslapā. Tāpat viņš strādājis Valsts apdegumu centrā, specializējoties apdegumu traumu un to seko ārstniecībā.

Kopš 1988.gada viņš strādāja BKUS, bet kopš 2007.gada arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Rozītis bija biedrs Bērnu ķirurgu asociācijā, Latvijas apdegumu ārstu asociācijā, "ECPB", kā arī bija vairāku publikāciju par apdegumu traumu ārstniecību autors un līdzautors.

Kā vēstīts, Dienas stacionāra ēka ir viena no pirmajām, ar kurām aizsākās slimnīcas būvniecība 1895.gada 5.jūnijā pēc Reinholda Šmēlinga projekta, un ēkā bija izbūvētas tam laikam laikmetīgas tehnoloģijas - elektriskais apgaismojums, sienā iebūvēta vēdināšanas sistēma, centrālapkure.

Sākotnēji ēkā atradās iekšķīgo un ķirurģisko slimību nodaļa ar lielākām un mazākām daudzvietīgām palātām. Korpuss ir vairākkārt rekonstruēts, pārbūvējot sākotnēji ārstniecības nolūkiem paredzēto sauļošanās iekšpagalma terasi par papildu telpām, izbūvējot nepieciešamās inženiertehniskās sistēmas, gan vēlāk piebūvējot operāciju zāli, kur notiek Ausu, kakla, deguna, kā arī Acu klīnikas ārstu veiktās operācijas.

Patlaban Dienas stacionārs ir pirmais korpuss, kurš tiks realizēts atbilstoši jaunākajām tendencēm veselības aprūpes iestāžu attīstībā pasaulē - uz pacientu orientēta, draudzīga vide, vienlaikus nodrošinot gan epidemioloģisko nosacījumu, gan pacientu privātuma vajadzību ievērošanu.

Līdz šim Dienas stacionārā atradās 24 palātas un daudzās palātās vienlaikus ārstējās vairāki pacienti, taču paredzēts, ka atjaunotajā stacionārā pacientiem un viņu pavadošajām personām būs pieejamas 34 vienvietīgas un epidemioloģiski drošas palātas ar atbilstošu gaisa apmaiņu un mikroklimatu, vairākas mūsdienu prasībām atbilstošas procedūru un apskates telpas.

Tāpat, lai arī gaidīšanas laiks uz konkrēto procedūru tiktu pavadīts jēgpilni un novērstu domas par gaidāmās procedūras norisi, ir plānota plaša rotaļu telpa un labiekārtota publiskā telpa, kurā vecāki varēs pavadīt laiku ar bērnu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu