Usika - Fjūrija potenciālai cīņai priekšā likts pamatīgs šķērslis (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules Boksa asociācija (WBA) Oleksandra Usika cerībām cīnīties ar Taisonu Fjūriju priekšā likusi pamatīgu šķērsli, ziņo "Boxing Scene".

Jau ilgāku laiku izskanējušas runas par Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija potenciālo cīņu, kurā tiktu apvienotas visu vadošo boksa organizāciju čempionu jostas supersmagajā svarā.

Tomēr boksā eksistē tāds termins kā "alfabēta zupa". Tas nozīmē, ka boksā ir vairākas organizācijas (vadošās ir WBO, WBA, WBC un IBF) un katrai no tām konkrētā svara kategorijā ir vairākas jostas.

Usikam šobrīd pieder WBA "super" čempiona tituls, bet Danielam Dibuā ir "regulārā" čempiona josta. Tāpēc WBA ir likuši galdā ultimātu - Usikam ir jāaizstāv savu čempiona jostu, vai arī to jāatbrīvo.

Tāpat savus uzstādījumus liek arī IBF, kuri pieprasa, lai Usiks cīnītos pret galveno titula pretendentu Filipu Hrgoviču.

Tomēr tieši WBA titulcīņai secības ziņā būs priekšroka. Līdz ar to, ļoti iespējams, ka nākamo dueli Usiks aizvadīs tieši pret Dibuā.

Jāatzīmē, ka WBA jau iepriekš ir paudusi vēlmi izskaust daudzo jostu praksi vienas svara kategorijas ietvaros. Usika - Dibuā cīņa būtu pirmais solis pretim šādas apņēmības īstenošanai. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu