Godinās politiķus par ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Carbonero Stock/Shutterstock

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtētu politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā, Sieviešu sadarbības tīkls kārtējo reizi pasniegs balvas nacionālā līmeņa politiķiem par viņu ieguldījumu pēdējo četru gadu laikā.

Sieviešu sadarbības tīkls Dzimumu līdztiesības balvu iedibināja ar mērķi izcelt politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības veicināšanā.

Šogad no Sieviešu sadarbības tīkla valdes un neatkarīgo ekspertu žūrijas tika izvirzīti deviņi politiķi: Evita Zālīte-Grosa (JKP), Anda Čakša (JV), Marija Golubeva (A/P), Regīna Ločmele (S), Nauris Puntulis (VL), Ilmārs Dūrītis (A/P), Andrejs Judins (JV), Gatis Eglītis (JKP), Imants Parādnieks (VL).

"Šobrīd vairāk nekā agrāk redzam, cik būtisks ir mūsu balvas laureātu ieguldījums un cik svarīgi ir turpināt viņu iesāktās likumdošanas un politikas iniciatīvas - piemēram, Ingrīda Circene aktīvi virzīja onkoloģijas jautājumus, it īpaši krūts un dzemdes kakla skrīningu, Baiba Rivža - sieviešu ekonomisko iespējošanu, Jānis Bordāns - pagaidu aizsardzību no vardarbības. Katrs laureāts ir devis nozīmīgu praktisku ieguldījumu reālu cilvēku dzīvē. Gan Latvijā, gan Eiropā vēl daudz ir darāms, tāpēc mēs ceram uz tālāku sadarbību un lielākiem kopīgiem panākumiem," saka Inete Ielīte, Sieviešu sadarbības tīkla valdes priekšsēdētāja.

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls (saīsināti Sieviešu sadarbības tīkls) ir dibināts 2003.gada ar mērķi nodrošināt koordinētu līdzdalību sieviešu tiesību un interešu aizstāvībai, kā arī kopīgas politikas izstrādei nacionālajā un Eiropas Savienības institūciju līmenī.

Apbalvošanas ceremonija notiks 2022.gada 15.decembrī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu