VIDEO ⟩ Slīd, buksē un saskrienas. Laikapstākļi Lielbritānijā izraisījuši jucekli uz ceļiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ziemīgi laikapstākļi Lielbritānijā pārsteiguši autovadītājus nesagatavotus un uz ceļiem izvēties pamatīgs haoss, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Pirmdien, 12. decembrī, gaisa temperatūra noslīdēja līdz -9,3 grādiem pēc Celsija, kas bija aukstākā diena kopš 2010. gada decembra.

Skotijā, Orkneju salās, Šetlendā un ziemeļaustrumu Anglijā spēkā ir dzeltenais brīdinājums par snigšanu un ledu.

Lielbritānijas automobiļu pakalpojumu uzņēmums "RAC" dienas laikā saņēmis 9000 zvanu no šoferiem, kuriem bija nepieciešama palīdzība uz ceļa, kas ir uz pusi vairāk nekā ierastie statistikas rādītāji.

Kompānija aicinājusi šoferus izmantot transportlīdzekļus tikai tad, kad braukšanas apstākļi ļauj pārvietoties droši. Tāpat šoferiem ir ieteikums spēkratos turēt segas un uzlādētas mobilās ierīces ārkārtas gadījumiem.

Snigšanas rezultātā pirmdien tika atcelti 140 lidojumi.

Ziemīgie laikapstākļi apgrūtina braukšanu visā Lielbritānijā. Video redzams, ka ceļi ir ārkārtīgi slideni un strauja bremzēšana nelīdz.

Video kadros redzams, ka automašīnas satiksmē pārvietojas ļoti haotiski un nespēj uzbraukt kalnā. Pieļaujams, ka spēkrati nav aprīkoti ar atbilstošām ziemas riepām. Tāpat video redzams, ka pārvietoties taisni spēj vien retais spēkrats.

Tiesa, Lielbritānijā ziemas riepu lietošana nav obligāts pienākums.

Ar apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem galā netiek arī sabiedriskie autobusi. Video redzams, ka autobuss, veicot manevru, pamatīgi saslīd un teju uzbrauc cilvēkiem, kuri atrodas uz trotuāra.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu