No "Twitter" izdzēsts profils, kas izsekoja Maska privāto lidmašīnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Twitter" jaunais īpašnieks Īlons Masks.
"Twitter" jaunais īpašnieks Īlons Masks. Foto: Reuters/ScanPix

No mikroblogošanas vietnes "Twitter", ko nesen iegādājās miljardieris Īlons Masks, ir izslēgts konts, kas izsekoja Maska privātās lidmašīnas atrašanās vietu, ziņo CNN. 

Vienlaikus Masks pagājušajā mēnesī tvītoja: "Mana atbildība pret vārda brīvību attiecas, pat neaizliedzot kontu, kas izseko manu lidmašīnu, lai gan tas ir tiešs personiskās drošības risks."

"Twitter" kontu "ElonJet" uzturēja 20 gadus vecs Floridas koledžas students Džeks Svīnijs. Viņš izmantoja publiski pieejamo lidojumu izsekošanas informāciju, lai izveidotu "Twitter" robotu, kas tvītoja katru reizi, kad Maska lidmašīnas "Gulfstream" pacēlās un nolaidās lidostā.

Konta pēdējā "Twitter" ierakstā bija redzams, ka Maska lidmašīna pirmdien, 12. decembrī, pacēlās no Oklendas, Kalifornijā, un pēc 48 minūtēm nolaidās Losandželosā.

"ElonJet" konts jau sen bija pievērsis Maska uzmanību. Tam vietnē "Twitter" bija vairāk nekā 500 000 sekotāju. Konts joprojām ir aktīvs "Facebook".

Vēl pirms Masks iegādājās "Twitter", viņš janvārī piedāvāja Svīnijam 5000 ASV dolāru, lai palīdzētu novērst "traku cilvēku" izsekošanu viņa lidojumiem. Svīnijs atbildēja, pieprasot desmit reizes lielāku summu - 50 000 ASV dolāru. Viņš teica, ka varētu izmantot šo naudu koledžai un, iespējams, "Tesla" automašīnas iegādei. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu