"Situācija ir traģiska visos iespējamos veidos." Pēc izbēgšanas no Zviedrijas zoodārza nošautas trīs šimpanzes (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šimpanze. Attēls ilustratīvs.
Šimpanze. Attēls ilustratīvs. Foto: Ondrej Prosicky/Shutterstock

No sava iežogojuma Zviedrijas zoodārzā izbēgušas piecas šimpanzes. Trīs no tām pēc izbēgšanas tika nošautas, ceturtā tika ievainota, bet piektā neskarta atgriezās zoodārzā, atsaucoties uz zviedru medijiem, vēsta "The Guardian". 

"Tie ir ļoti spēcīgi dzīvnieki un absolūti nav pieradināti," trešdien sacīja policijas pārstāvis Daniels Vikdāls, piebilstot, ka zoodārza lēmums bija nošaut četrus izbēgušos dzīvniekus, jo tie apdraud sabiedrību.

Žurnālisti, kas ieradās notikuma vietā pēc dzīvnieku izbēgšanas plkst. 13, sacīja, ka policisti viņiem lika "sēsties atpakaļ automašīnā un doties prom" savas drošības labad.

Tikuši izsaukti septiņi šāvēji, kuriem palīdzēja liels skaits policistu un vairāki bezpilota lidaparāti.

Zoodārza pārstāve Annika Troseliusa sacīja, ka dzīvnieki bija jānogalina, jo nebija pietiekami daudz trankvilizatoru, lai tos visus iemidzinātu.

"Mums uz vietas bija veterinārārsti, taču viņi izvērtēja, ka mums nav pietiekami daudz anestēzijas līdzekļu. Tāpēc mēs izsaucām šāvējus," sacīja Troseliusa.

"Šī situācija ir traģiska visos iespējamos veidos. Mēs uzņemamies pilnu atbildību."

Troseliusa sacīja, ka zooloģiskais dārzs uzskata, ka piektā šimpanze ir atgriezusies pēc pašas vēlēšanās. 

Zooloģiskais dārzs mudināja iedzīvotājus palikt iekštelpās, aizslēgt durvis un aizvērt logus. "Šimpanzes ir spēcīgi dzīvnieki, un tām ir augsta riska klasifikācija," sacīja Troseliusa. "Mūsu darbiniekiem nav atļauts strādāt ar viņiem ciešā kontaktā."

Zoodārzs paziņoja, ka nezina, kā dzīvnieki izbēguši, taču veiks izmeklēšanu.

"Mēs to uztveram ļoti nopietni," sacīja Troseliusa. "Drošība mums ir ļoti svarīga, un mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt, lai neviens netiktu ievainots. Tad mēs, protams, to izmeklēsim, lai tas nekad vairs neatkārtotos."

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu