Gutkovskis atzīts par 2022. gada Latvijas labāko futbolistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis Foto: Raków Częstochowa/Twitter

Vladislavs Gutkovskis atzīts par Latvijas 2022. gada labāko futbolistu, piektdien tika paziņots Latvijas Futbola federācijas (LFF) laureātu vakarā.

Latvijas izlases un Polijas kluba Čenstohovas "Rakow" uzbrucējs Latvijas gada labākā futbolista balvu saņēma otro gadu pēc kārtas.

Gutkovskis Latvijas izlases sastāvā šogad astoņās spēlēs guva sešus vārtus un kļuva par astoto spēlētāju vēsturē, kurš gada futbolista titulu spējis nosargāt. Iepriekš tas izdevies arī Vitālijam Astafjevam, Marianam Paharam, Mārim Verpakovskim, Kasparam Gorkšam, Aleksandram Cauņam, Andrim Vaņinam un Pāvelam Šteinboram. Balsojumā Polijas kluba "Rakow" un Latvijas izlases uzbrucēja tuvākie sekotāji bija Raimonds Krollis un Jānis Ikaunieks.

Tikmēr Olga Ševcova par labāko futbolisti tika nosaukta pēc divu gadu pārtraukuma, kad pie balvas tika Sandra Voitāne. Latvijas izlases uzbrucēja, kura ikdienā spēlē Islandes klubā "IBV Vestmannaeyja", iepriekš par labāko tika atzīta arī 2011., 2013. un 2017.-2019. gadā. Latvijas izlasē viņai šogad astoņas spēles un divi vārti.

Četras balvas saņēma "Valmieras" un Latvijas izlases uzbrucējs Raimonds Krollis, kurš trešo reizi pēc kārtas tika atzīts par jaunatnes labāko futbolistu, bet otro reizi pēc kārtas – par "Optibet" Virslīgas sezonas labāko uzbrucēju. Tāpat viņam tika arī Latvijas virslīgas sezonas labākā spēlētāja un labākā vārtu guvēja balvas. Divas atzinības tika arī "Valmieras" trenerim Jurģim Kalnam – gada treneris Latvijas futbolā un "Optibet" Virslīgas labākais treneris.

Savukārt otro reizi karjerā Miks Babris tika nosaukts par gada labāko telpu futbolistu, bet Artjoms Križanovskis saņēmis savu pirmo labākā pludmales futbolista balvu.

Latvijas jaunatnes labākās futbolistes godā celta Anastasija Poļuhoviča, bet Edgars Tarakanovs otro reizi pēc kārtas izpelnījies jaunatnes labākā telpu futbolista balvu. Trešo reizi pēc kārtas Artūrs Šketovs atzīts par labāko telpu futbola sacensību treneri, bet sieviešu futbola sacensību labākā trenera balva nonākusi Raivo Varažinska rokās.

Pirmoreiz karjerā Edgars Maļcevs saņēmis virslīgas labākā tiesneša balvu, bet par labāko tiesneša asistentu otro reizi karjerā nosaukts Aleksejs Spasennikovs. Otro reizi pēc kārtas un trešo reizi karjerā labākās tiesneses balva pienākas Jeļenai Jermolajevai, bet Līga Didriķe piekto gadu pēc kārtas nosaukta par labāko tiesneses asistenti. Eduards Fatkuļins saņēmis savu pirmo labākā telpu futbola tiesneša balvu.

Pārējās Latvijas futbola virslīgas sezonas balvas saņēma Rihards Matrevics, kurš par labāko vārtsargu atzīts otro reizi pēc kārtas, Vitālijs Jagodinskis un Daisuke Jokota. Niks Dusalijevs no "Valmiera FC-2"/VSS komandas tika pie "Optibet" Nākotnes līgas labākā spēlētāja balvas.

LFF prezidenta balva šogad tika piešķirta Liepājas pilsētas pašvaldībai.

Kopā tika pasniegtas balvas 32 nominācijās.

Kā ierasts, uzvarētāji laureātu nominācijās tika noteikti, apkopojot plašu Latvijas futbola sabiedrības pārstāvju iesniegtās balsis. Starp balsotājiem attiecīgajās nominācijās ir LFF komitejas un valde, treneru padomes, klubu, komandu un akadēmiju pārstāvji, sporta žurnālisti un iesaistītās organizācijas.

Šogad nomināciju klāstu papildinājusi labākā sieviešu futbola trenera/pedagoga balva, kuru saņēma Olga Žmaka, kā arī nomināciju nošķiršana par gada treneri Latvijas futbolā un gada treneri virslīgas čempionātā. Mediju nominācijas šogad apvienotas vienā balvā par ieguldījumu futbola atspoguļošanā, kas tika futbola komūnai "Pa Pāris Kausiem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu