Eiduka Pasaules kausa sprintā nepārvar ceturtdaļfinālu un izcīna 17. vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.
Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Davosā Pasaules kausa sezonas ceturtajā posmā sasniedza sprinta sacensību finālposmu, apstājoties pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā un mačus noslēdzot 17. vietā.

Sacensībās brīvajā stilā Eiduka kvalifikācijā 1,5 kilometrus slēpoja divās minūtēs un 44,96 sekundēs, kas bija 7,75 sekundes lēnāk par atlases uzvarētāju Nadīni Fēndrihu no Šveices. Uzrādītais rezultāts deva Eidukai 20.vietu un 59,16 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Finālcīņās startē 30 ātrākās slēpotājas no 39 kvalifikācijas dalībniecēm un Eiduka startēja pirmajā no pieciem ceturtdaļfināliem. Šajā slēpojumā uzvarēja slovēniete Eva Urevca, kura par 0,42 sekundēm pārspēja amerikānieti Džesiju Diginsu. 2,25 sekundes pēc uzvarētājas finišēja Rouzija Brennana, bet vēl 1,34 sekundi zaudēja Eiduka, kura bija ceturtā.

Pusfinālos iekļuva katra slēpojuma pirmo divu vietu ieguvējas un vēl divas "laimīgās zaudētājas" ar ātrākajiem rezultātiem. Eidukai ar finišu divās minūtēs un 38,84 sekundēs nepietika ceturtdaļfināla barjeras pārvarēšanai.

Fēndriha bija nepārspēta arī finālā, finišējot divās minūtēs un 36,24 sekundēs, nieka 0,24 sekundes ātrāk par Diginsu. Vēl astoņas sekundes simtdaļas atpalika zviedriete Juhanna Hagstrēma, kura fotofinišā par bronzas godalgu par sekundes simtdaļu pārspēja Tīrilu Udnesu Vengu.

Nestartējot daudzām no vadošajām U-23 ieskaites slēpotājām, Eiduka ar 272 punktiem šajā vecuma grupā saglabā pirmo vietu kopvērtējumā, kur par 96 punktiem apsteidz norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu. Kopējā ieskaitē latviete ir 20., bet sprintā atrodama 21.pozīcijā.

Vīriešiem sprintā uzvaras laurus plūca itālis Federiko Pelegīrno, finālā finišu sasniedzot divās minūtēs un 14,31 sekundēs, nieka 0,15 sekundes zaudēja norvēģu zvaigzne Juhanness Klēbo, kurš atgriezies Pasaules kausa apritē, bet 1,25 sekundes atpalika francūzis Lukass Šavanā.

Svētdien plkst.11.45 sāksies 20 kilometru slēpojums brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Eiduka ir vienīgā Latvijas pārstāve šajā posmā, bet pašmāju vadošais slēpotājs vīriešu konkurencē Raimo Vīgants šajā nedēļas nogalē Estešundā, Zviedrijā, spēcīgā konkurencē startē Skandināvijas kausā.

Pasaules kausa pirmajā posmā Eiduka sprintā klasiskajā stilā ieņēma 39.vietu, desmit kilometros klasikā bija 30., bet 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja 21.vietu. Otrajā etapā Lillehammerē viņa bija 11. desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu brīvajā stilā, 12. sprintā brīvajā stilā un ieņēma 25.vietu 20 kilometru klasikā stila distancē ar kopēju startu.

Gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu