Rodions Kurucs un "Real Betis" panākuši vienošanos par līguma pārtraukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pēc abpusējas vienošanās pametīs Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Seviljas "Real Betis", svētdien paziņoja klubs.

Vēl sestdien Kurucs devās laukumā ACB spēlē.

""Real Betis" un Kurucs panākuši vienošanos par līguma pārtraukšanu ar latviešu spēlētāju," vēstīts kluba tīmekļa vietnē.

11 spēlēs komandas sastāvā šosezon Kurucs guvis vidēji 4,8 punktus mačā, sakrājis 3,3 atlēkušās bumbas, 1,2 rezultatīvas piespēles un 0,8 pārtvertas bumbas.

Kurucs komandā ieradās vasaras beigās, noslēdzot līgumu ar klubu uz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā Kurucs spēlēja Belgradas "Partizan", taču laukumā viņš pēdējo reizi devās martā un pārtrauca līgumsaistības ar komandu jūnija sākumā. Jūlijā basketbolists startēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, kur spēlēja Toronto "Raptors" rindās.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam trīs gadus pavadīja Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, spēlējot arī kluba otrajā komandā zemākajās līgās.

2018.gadā Barselonas komandā basketbolists kļuva par Spānijas kausa ieguvēju.

2018. gada vasarā Latvijas pārstāvi ar 40.numuru NBA draftā izvēlējās Bruklinas "Nets". Pēc divām Bruklinas komandā pavadītām sezonām Kurucs 2021.gada janvārī tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets" un martā - uz Milvoki "Bucks", no kuras Kurucs tika atbrīvots maija pirmajā pusē.

Pavisam 131 spēlē pasaules spēcīgākajā līgā Kurucs vidēji mačā spēlēja 16 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā Seviljas komandā spēlēja Bertāns, kurš pagarināja līgumu uz vēl vienu sezonu, un Anžejs Pasečņiks, kurš savas gaitas šajā vienībā neturpina. "Real Betis" ilgstoši bija uz izkrišanas no līgas robežas, taču ar lielu Bertāna un Pasečņika pienesumu izdevās sezonu noslēgt 13.vietā.

Šobrīd "Real Betis" ar diviem panākumiem 12 spēlēs ierindojas 17.pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu