FOTO ⟩ Mesi svarīgais "gols" pagarinājumā nebija jāieskaita (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: SIPA/Scanpix

Lionels Mesi Pasaules kausa finālturnīra izšķirošajā mačā guva vārtus pagarinājumā, izvirzot vadībā Argentīnu, tiesa, tie nebija jāieskaita.

Argentīna svētdien, 18. decembrī, pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja Franciju, izcīnot trešo Pasaules kausu savas valstsvienības vēsturē.

Otrā pagarinājuma 3. minūtē Mesi guva vārtus, izvirzot vadībā Argentīnas futbola izlasi. 10 minūtes vēlāk gan uz Argentīnas vārtiem tika nozīmēta "pendele", kuru Kilians Mbapē arī realizēja, izlīdzinot rezultātu.

Acīgākie fani pēc spēles norādījuši, ka Mesi vārtu guvumu pagarinājumā nevajadzēja ieskaitīt, jo brīdī, kad viņš bumbu raidīja vārtos, laukumā jau bija izskrējuši divi nepacietīgi Argentīnas rezervisti, kuri jau bija gatavi mesties svinībās.

Tviterī fani neslēpa sašutumu, norādot, ka vārtu guvums nebija jāieskaita. Līdzīgu scenāriju ar vienu ļoti būtisku "bet" ieskicē arī Starptautiskās Futbola asociācijas valde (IFAB).

"Tiesnesim "gols" nav jāieskaita, ja vārtus guvušajai komandai laukumā ir vairāk spēlētāju nekā atļauts. Tas nozīmē, ka tiesnesis vārtu guvumu neskaita, ja laukumā ir papildu spēlētājs, rezervists, noraidīts spēlētājs vai treneris, kurš pārstāv vārtus guvušo komandu," teikts IFAB vadlīnijās.

Tomēr, kā paredz IFAB noteikumi, šajā situācijā nekavējoties bija jāreaģē tiesnesim, jo pēcāk vārtu guvumu atsaukt vairs nedrīkstot.

"Ja vārti tiek gūti, spēle atsākas un tad tiesnesis saprot, ka laukumā bija par daudz spēlētāju, tad vārtu guvumu nevar neskaitīt," norādīts noteikumos.

Šajā situācijā jau kārtējo "akmeni" var sviest video tiesnešu  jeb VAR "dārziņā", jo tieši viņiem bija jāfiksē pārkāpums.

Argentīnai šis bija sestais fināls vēsturē un pirmais kopš 2014. gadā, bet Francija titulmačā spēlēja ceturto reizi.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu