Eksministrs Reirs nesaņems kompensāciju par amata atstāšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimas deputāts Jānis Reirs zvērestu jeb svinīgo solījumu apliecina ar savu parakstu Saeimas sēdes laikā.
14. Saeimas deputāts Jānis Reirs zvērestu jeb svinīgo solījumu apliecina ar savu parakstu Saeimas sēdes laikā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV) atbilstoši likuma nosacījumiem nesaņems kompensāciju par finanšu ministra amata atstāšanu.

Reirs finanšu ministra amatu atstāja līdz ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības apstiprināšanu. Pēc tam politiķis atbilstoši Saeimas vēlēšanu rezultātiem ar tā dēvēto "mīksto mandātu" kļuva par deputātu un tika ievēlēts par Budžeta komisijas vadītāju.

Reirs aģentūrai LETA norādīja, ka atbilstoši likuma nosacījumiem oficiāli ir iesniedzis informāciju, ka, turpinot strādāt valsts pārvaldē, viņam nepienākas kompensācija par ministra amata atstāšanu.

Politiķis skaidroja, ka saskaņā ar likumu, lai saņemtu kompensāciju pēc ministra amata atstāšanas, personai ir jānorāda, ka tā mēnesi nestrādās valsts pārvaldē.

Finanšu ministrs gan saņems kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām.

Kā ziņots, valdība plāno piešķirt 509 087 eiro, lai nodrošinātu atlaišanas pabalsta un kompensācijas par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu Ministru kabineta locekļiem, Ministru prezidenta biroja un ministru konsultatīvajām amatpersonām, kā arī ministriju parlamentārajiem sekretāriem, beidzot pildīt amata pienākumus, liecina saskaņošanai Ministru kabinetā iesniegtais rīkojuma projekts

Līdzekļus Finanšu ministrijai plānots piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Tostarp Valsts kancelejai paredzēts piešķirt 219 066 eiro, Aizsardzības ministrijai - 81 230 eiro, Izglītības un zinātnes ministrijai - 23 314 eiro, Zemkopības ministrijai - 47 389 eiro, Satiksmes ministrijai - 30 747 eiro, Labklājības ministrijai - 21 082 eiro, Tieslietu ministrijai - 55 601 eiro un Veselības ministrijai - 30 658 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu