2022. gada "Zelta bumbas" ieguvējs Benzemā noslēdz karjeru Francijas izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas futbola zvaigzne Karims Benzemā
Francijas futbola zvaigzne Karims Benzemā Foto: AP/Scanpix

"Ballon D'Or" 2022.gada ieguvējs francūzis Karims Benzemā pirmdien paziņoja, ka beidz savu karjeru Francijas izlasē.

Viņš to izdarīja dienu pēc tam, kad Francija Pasaules kausa finālā pēcspēles sitienos zaudēja Argentīnai.

"Es pieliku pūles un par spīti kļūdām esmu tur, kur šodien esmu, un lepojos ar to. Es uzrakstīju savu stāstu, un šis stāsts beidzas," "tviterī" raksta 35 gadus vecais Benzemā.

Benzemā, kurš Francijas izlasē guva 37 vārtus 97 spēlēs, kreisā augšstilba savainojuma dēļ bija spiests noskatīties no malas Francijas izlases spēles Pasaules kausa izcīņā.

Madrides "Real" spēlētājs, kurš augustā tika pasludināts par "Zelta bumbas" ieguvēju un kļuva par pasaules labāko futbolistu "France Football" rīkotajā aptaujā, ļoti vēlējās piedalīties turnīrā Katarā, jo netika iekļauts komandā pirms četriem gadiem, kad Francija uzvarēja Pasaules kausa izcīņā Krievijā.

Viņš bija izslēgts no Francijas izlases uz piecarpus gadiem, jo bija iesaistīts šantāžas skandālā ar seksuāla rakstura video, kurā bija iesaistīts viņa bijušais komandasbiedrs Matjē Valbuena.

Pērn tiesas procesā viņam tika piespriests viena gada nosacīts cietumsods un naudas sods 75 000 eiro apmērā.

Kopā ar Francijas izlasi Benzemā 2020./2021.gada sezonā uzvarēja UEFA Nāciju līgā, bet 2022.gadā ieņēma otro vietu. Francijas izlases krāsās viņš 2004.gadā uzvarēja Eiropas U-17 čempionātā.

Pasaules kausa izcīņā Katarā treneris Didjē Dešāns izvēlējās izsaukt Benzemā vietā kādu citu futbolistu, uzbrukumā iespaidīgu čempionātu aizvadot 23 gadus vecajam Kilianam Mbapē.

Parīzes "Saint-Germain" uzbrucējs Mbapē ieguva Pasaules kausa "Zelta futbolzābaka" balvu, gūstot astoņus vārtus, tostarp sakrājot "hat-trick" svētdien zaudējumā finālā pret Argentīnu, kad pēc 3:3 pagarinājumā Francijai nācās piekāpties pēcspēles sitienu sērijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu