Zviedrijas zoodārzā pēc bēgšanas mēģinājuma nošautas trīs šimpanzes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Abeselom Zerit/Shutterstock

Kādā Zviedrijas zoodārzā pēc bēgšanas mēģinājuma nošautas trīs šimpanzes, bet vēl četru atrašanās vieta nav zināma. Šimpanzes no savas iežogojuma vietas izbēga 14. decembrī, tomēr uzreiz saskārās ar zoodārza darbinieku raidītām lodēm, vēsta ārvalstu mediji.

Kā apgalvo zoodārza vadība, centieni izbēgušās šimpanzes neitralizēt ar trankvilizatoru būtu pārāk bīstami zoodārza darbiniekiem.

Viena šimpanze pēc ievainojuma atgriezās iežogojumā, tomēr tai vēl nav sniegta medicīniskā palīdzība, tāpēc, visticamāk, tā ir nomirusi.

Furuvīkas zooloģiskais dārzs atrodas 168 kilometrus uz ziemeļiem no Stokholmas un nu ir slēgts.

Nevienam nav īsti skaidrs, kāpēc šimpanzes mēģināja izbēgt no iežogojuma. Septiņu šimpanžu grupa, no kurām trīs gāja bojā, Zviedrijā ir visai populāra, tāpēc sabiedrība pēc notikušā ir pamatīgi sašutusi.

"Šimpanzes varētu šķist miermīlīgas, tomēr tās ir ārkārtīgi bīstamas. Tās ir ātras, ļoti spēcīgas un lielākoties bezbailīgas. Diemžēl mums nācās eitanizēt trīs izbēgušās šimpanzes. Mēs šādus lēmumus nepieņemam viegli, tomēr cilvēku drošība mums ir pirmajā vietā," savā "Facebook" profilā raksta zoodārza vadība.

Liela daļa Zviedrijas sabiedrības gan nav apmierināti ar zoodārza darbinieku rīcību, sakot, ka dzīvnieku nogalināšana ir bijusi pilnīgi nevajadzīgs solis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu