Poļiem, kas nelegāli dienē Ukrainas armijā, piešķirs amnestiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polijas un Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Polijas un Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Wiola Wiaderek/Shutterstock

Polijas likumdevēji parakstīja rezolūcijas projektu, nosakot, ka Polijas pilsoņiem, kuri kopš 2014. gada nelegāli ir pievienojušies Ukrainas armijai, lai cīnītos pret okupantiem, tiks piešķirta amnestija.

Polijas pilsoņiem ir aizliegts dienēt citu valstu armijās, ja vien nav saņemta atļauja no Aizsardzības ministrijas. Atļaujas iegūšana ir garš un sarežģīts process.

Par nelikumīgu pievienošanos ārvalstu armijām Polijas pilsoņiem var tikt piespriests cietumsods no trim mēnešiem līdz pieciem gadiem.

Valdošās koalīcijas un opozīcijas likumdevēji vēlas panākt izņēmumu attiecībā uz Polijas pilsoņiem, kuri pievienojušies Ukrainas armijai pēc 2014. gada 20. februāra.

"Ierosinātā likuma mērķis ir pielāgot esošos noteikumus par militārā dienesta veikšanu ārvalstu bruņotajos formējumos konkrētajai situācijai saistībā ar Krievijas Federācijas bruņoto agresiju pret Ukrainu, kas turpinās kopš 2014. gada 20. februāra ar būtisku Krievijas puses aktivizēšanos pēc 2022. gada 24. februāra," teikts rezolūcijas projekta paskaidrojumā.

Polijas pilsoņus, kas nolēmuši pievienoties Ukrainas armijai, motivē solidaritāte ar valsti, kurai nepelnīti uzbrucis agresors, kas arī neslēpj naidīgus nolūkus pret Poliju, kā arī patriotisms, tādējādi viņi darbojas arī Polijas drošības labā, norādīts dokumentā.

Rezolūcijas projektu ir parakstījuši Polijā valdošās partijas "Likums un taisnīgums" un opozīcijas partiju pārstāvji.

Paredzēts, ka likums stāsies spēkā tā pieņemšanas dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu