Labklājības ministres biroju vadīs Černauska

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Labklajības ministres Evikas Siliņas (JV) biroju vadīs līdzšinējā Saeimas Administrācijas Juridiskā atbalsta nodaļas vadītājas vietniece Madara Černauska, liecina informācija Labklājības ministrijas (LM) tīmekļvietnē.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Ilze Čikule, Černauska kopš 2011.gada strādājusi Saeimā. Līdz šim pildīja Saeimas Administrācijas Juridiskā atbalsta nodaļas vadītājas vietnieces pienākumus, savukārt pirms tam ir bijusi Saeimas vecākā juriskonsulte, kā arī Saeimas priekšsēdētājas biedres biroja vadītāja.

Černauska Latvijas Universitātē ieguvusi Sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē, kā arī ieguvusi jurista kvalifikāciju.

Labklājības ministres padomnieces juridiskajos jautājumos pienākumus turpmāk pildīs Dace Kļaviņa, kas šobrīd ir Ogres novada pašvaldības domes deputāte, Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētāja, kā arī politiskās partijas "Vienotība" Ogres nodaļas vadītāja un Ētikas komisijas locekle.

Kopš 2018.gada līdz darba uzsākšanai padomnieces amatā Klaviņa pildījusi valsts civildienestu LM Juridiskā departamenta direktores amatā. No 2013. līdz 2017.gadam ir bijusi Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece, atbildot par izglītības, sociālās, kultūras un sporta jomu politiku Ikšķiles novadā.

Kļaviņa ir ieguvusi augstāko profesionālo izglītību un maģistra grādu tiesību zinātnēs, viņai ir 27 gadu darba pieredze ar jurisprudenci saistītos amatos valsts pārvaldē un privātajā sektorā.

Savukārt padomnieces komunikācijas jautājumos pienākumus turpmāk pildīs Čikule. Viņai ir gandrīz 20 gadu pieredze sabiedrisko attiecību vadībā, gan privātajā sektorā, strādājot tādos uzņēmumos kā "Eco Baltia" un "Olainfarm", gan valsts pārvaldē, gūstot pieredzi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Valsts reģionālās attīstības aģentūrā.

Čikule Latvijas Universitātē ir ieguvusi Sociālo zinātņu bakalaura grādu komunikācijas zinātnē.

Paredzēts, ka nākamajā nedēļā ministres biroju papildinās vēl viens darbinieks.

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā nedēļā apstiprināja otro Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību. Par Kariņa valdību nobalsoja 54 deputāti, pret bija 37.

Nacionālās apvienības pārziņā būs Ekonomikas ministrija, ko vadīs Ilze Indriksone, Aizsardzības ministrija, par ko būs atbildīga Ināra Mūrniece, Kultūras ministrija, ko vadīs Nauris Puntulis, un Satiksmes ministriju, par ko būs atbildīgs Jānis Vitenbergs.

"Jauno vienotību" valdībā pārstāvēs premjers Kariņš, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars un labklājības ministre Evika Siliņa.

Savukārt "Apvienoto sarakstu" valdībā pārstāvēs veselības ministre Līga Meņģelsone, zemkopības ministrs Didzis Šmits, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu