Zemgalē krāpnieki dažu dienu laikā pamatīgi "aptīrījuši" vairākus iedzīvotājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Dienvidzemgales iecirknī vērsušies vairāki iedzīvotāji ar iesniegumiem par naudas izkrāpšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Otrdien, 20.decembrī, Dienvidzemgales iecirknī vērsās Jelgavas iedzīvotājs, kuram izkrāpti 1 400 eiro. Jau 24.augustā cietušais bija pārskaitījis šo naudas summu uz bankas kontu citam vīrietim par granulu iegādi, taču granulas līdz šim brīdim nav saņēmis.

Trešdien, 21.decembrī, Valsts policijas Dienvidzemgales iecirknī tika saņemta informācija no cita Jelgavas iedzīvotāja, kurš laika posmā no šā gada 4.novembra līdz 19.decembrim bija iesaistījies apšaubāmā investīciju kompānijā, kā rezultātā no viņa bakas konta izkrāpta nauda 17 300 eiro. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

Tāpat trešdien, 21.decembrī, Dienvidzemgales iecirknī tika saņemts iesniegums no Bauskas iedzīvotāja par to, ka 20.decembrī viņš atsaucies uz sociālajā tīklā "Facebook" ievietotu sludinājumu par kredīta piedāvājumu 2000 eiro. Rezultātā vīrietim tika izkrāpta nauda - apmēram 260 eiro. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Ceturtdien, 22.decembrī, Dienvidzemgales iecirknī tika saņemta informācija no Bauskas novada iedzīvotāja, kuram izkrāpti 12 996 eiro.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka cietušajam no dažādiem ārvalstu numuriem bija zvanījušas vairākas krievu valodā runājošas personas, kas aicinājušas pārskaitīt naudu uz kādu bankas kontu. Krāpnieki esot norādījuši, kas tas nepieciešams, lai vīrietis varētu izņemt savu kriptovalūtas uzkrājumu. Diemžēl vīrietis bija noticējis viltvāržiem un pārskaitījis naudu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

Ņemot vērā starptautisku krāpnieku aktivitāti, Valsts policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem. Iepērkoties internetā un pērkot preci no privātpersonām, vispirms jāpārbauda atsauksmes par konkrēto pārdevēju, kā arī ieteicams par preci maksāt klātienē, kad tā jau ir piegādāta.

Ik gadu pirms apkures sezonas sākšanās un tās laikā aktivizējas arī krāpnieki, kuri izliekas par malkas, granulu un brikešu tirgotājiem. Šie krāpnieki mēdz izmantot atpazīstamu uzņēmumu nosaukumus, tāpēc Valsts policija iesaka pārbaudīt, vai uzņēmuma rekvizīti sakrīt ar oficiālajā mājaslapā norādītajiem.

Neparasti zema cena ir signāls, lai informāciju par pārdevēju pārbaudītu sevišķi uzmanīgi, pauž policijā.

Valsts policija atgādina - pirms pieņemt lēmumu par finanšu līdzekļu ieguldīšanu, jāpārliecinās, vai minētais uzņēmums ir reģistrēts Latvijā, jāpārbauda tā darbības veidi un cita veida informācija, kas liecina par uzņēmuma darbspējību. Ir jāpārliecinās vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci, jo tikai tad klientu aizsargā valsts. Informācija par licencētiem ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu