VIDEO Ministrija skaidro, kāpēc no jaunā gada maija ikvienam būs nepieciešama ID karte (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Personas apliecība jeb elektroniskās identifikācijas kartes (eID) prototips, kuras Latvijā plānots sākt izsniegt no 2012.gada.
Personas apliecība jeb elektroniskās identifikācijas kartes (eID) prototips, kuras Latvijā plānots sākt izsniegt no 2012.gada. Foto: Edijs Pālens/LETA

No nākamā gada būs obligāta arī ID karte. Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija", vēršoties pie atbildīgās ministrijas, noskaidroja, ka valstī nepieciešams veids, kā persona var apliecināt savu identitāti elektroniskajā vidē. 

ID karte būs obligāta no 2023. gada 1. maija cilvēkiem vecumā no 15 gadiem līdz 64 gadiem. Savukārt pensionāriem pārejas periods ir līdz 2030. gadam, kad jānoformē šie dokumenti, skaidroja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Sabiedrisko attiecību vadītāja Madara Puķe.

VARAM Valsts pārvaldes pakalpojumu attīstības departamenta direktors Uģis Bisenieks skaidro: "Šajā brīdī mūsu valsts un sabiedrība ir sasniegusi tādu digitālās attīstības līmeni, ka turpmākai kvalitatīvai pakalpojumu elektronizācijai mums jau kļūst kritiski svarīgi nodrošināt drošu, uzticamu personas elektronisko identifikāciju – veidu, kā persona var apliecināt, ka tā ir tieši viņa elektroniskajā vidē."

"Aizvien vairāk valsts un arī pašvaldību pakalpojumu kļūst pieejami elektroniski vai pat vēl vairāk – tikai elektroniski, tas nozīmē, ka arvien vairāk samazinās iespējas saņemt šos pakalpojumus klātienē."

Tātad – ar ID karti saņemam savu elektronisko parakstu, ar kuru, neizejot no mājām, varam rakstīt iesniegumus un slēgt līgumus.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu