VIDEO Policijas ģenerāļa meita ietriekusies NMPD auto. Šoferim aizdomas par lietas ietekmēšanu (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Degpunktā" arhīvs.

Vasaras sākumā ap pulksten 20. Rīgā, Augusta Deglava un Ulbrokas ielas krustojumā, avarēja divas automašīnas. Viens no iesaistītajiem bija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvais transportlīdzeklis, kas tobrīd devās uz izsaukumu ar ieslēgtām sirēnām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Bez Tabu" rīcībā nokļuva  video ieraksts no Maksima stūrētā operatīvā transportlīdzekļa. Mediķu brigādes auto virzās pa Ulbrokas ielu, un tobrīd luksoforā dega sarkanais aizliedzošais signāls. 

Veiksmīgi šķērsojot vienas joslas abas brauktuves un tiekot līdz ceļu krustošanās vietas vidum, Maksims uzsāka paātrinājumu. Tad pēkšņi automašīnas sānos ietriecās automašīna "Audi A5", kas devās no Deglava ielas Dreiliņu virzienā.

Maksims atklāj, ka likumsargi izņēma visus pieejamos video ierakstus. Likumā noteikts - ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem ceļu satiksmes dalībniekiem jādod tam ceļš.

Vīrietis atkārtoti uzsver, ka "Audi A5" vadītāja nemaz negrasījās bremzēt, apstājoties vien pēc ietriekšanās mediķu auto.

Mediķu brigādes šoferis uzskata, ka policijas lēmumu esot ietekmējusi avārijā iesaistītā persona, kura, kā vēlāk atklājas, ir policijas ģenerāļa Jura Šultes meita.

Arī Maksima juriste Elita Kosaka ne tikai saskata policijas neizdarību, korekti fiksējot visus pierādījumus un liecības, bet arī varbūtību, ka izmeklēšanas procesu ietekmējusi otras puse.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu