Gruzijas lielākā banka bez paskaidrojumiem sāk Krievijas pilsoņu kontu slēgšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lovelypeace/Shutterstock

23. decembrī Gruzijas lielākā banka "Bank of Georgia"(BoG) bez paskaidrojumiem uzsākusi Krievijas pilsoņu kontu slēgšanu, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

23. decembra pēcpusdienā vairāki desmiti Krievijas pilsoņu saņēma ziņojumus no bankas par konta bloķēšanu “bankas iekšējās politikas” dēļ. Bankas kontu turētāji ir brīdināti, ka viņiem ir piecas dienas laika, lai izņemtu naudu no kontiem.

Medija rīcībā esošā informācija liecina, ka līdz šim bloķēti vismaz 160 bankas konti. "Bank of Georgia" līdz šim nav precizējusi bloķēšanas iemeslus un norāda, ka Krievijas Federācijas pilsoņi joprojām var atvērt kontu "noteiktajā kārtībā".

Gruzija šogad ir kļuvusi par vienu no galvenajiem galamērķiem emigrācijai no Krievijas. Novembrī valsts prezidente Salome Zurabišvili paziņoja, ka pēc mobilizācijas izsludināšanas Krievijā, Gruzijā ieradušies vairāk nekā 700 000 krievu, no kuriem aptuveni 100 000 palikuši valstī.

Pēc Gruzijas Nacionālās bankas statistikas datiem, līdz septembrim (tas ir, pat pirms mobilizācijas) Gruzijas bankās kontus atvēra 39 000 Krievijas pilsoņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu