Viss sākās ar vienu izglābtu suni. Igauniete no ārvalstīm adoptē pamestus mīluļus un sarūpē tiem jaunas mājas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/happydogfamily.mtu

Tatjana Slonova uz Igauniju no ārvalstīm ved grūtībās nonākušus suņus. Visbiežāk četrkājainie mīluļi ir cilvēku nežēlības upuri - kāds sakropļots, kāds atstāts nomirt aukstumā, vēsta igauņu medijs "Limon". 

Sieviete par saviem personīgajiem līdzekļiem dzīvniekus ved no Baltkrievijas, Krievijas un Gruzijas uz savu minipatversmi Igaunijā "Happy Family".

Igaunijā dzīvniekus tik bezsirdīgi uz ielas neizmet, norāda "Happy Family" brīvprātīgā Natālija Žuravļeva. 

Patiesībā patversme ir tikai privātmāja Tallinā, kurā dzīvo liels skaits suņu. Suņi atrodami ikvienā mājas nostūrī: gaitenī, virtuvē, istabā, uz dīvāniem. Visi suņi ir labi kopti un labi baroti.

Natālija stāsta, ka viņai visu dzīvi ir bijusi vēlme palīdzēt četrkājainajiem draugiem. 

"Es uzaugu Gruzijā un vienmēr visus ar asarām vilku mājās, izglābu. Mājas īpašniece Tatjana Slonova ir liela dzīvnieku mīļotāja. Viņa vienkārši nevar palikt vienaldzīga, zinot, ka spēj palīdzēt kādam no šiem nabadzīgajiem suņiem," stāsta brīvprātīgā. "Viņa nopērk biļetes, atved uz Tallinu, noformē dokumentus, apmaksā veterinārārstus un vakcinācijas."

"Tatjana maksā milzīgas summas par dokumentiem, par transportu. Viss sākās ar vienu izglābtu suni, otro, trešo, un vairs nevarēja apstāties," saka Natālija.

"Tagad pie mums dzīvo divdesmit suņu, un mēs par tiem rūpējamies. Viņiem jāvelta viss savs laiks – 24 stundas."

Diemžēl minipatversmes iemītnieki jaunas mājas neatrod tik bieži kā gribētos. Gandrīz visi suņi ir lieli, bet cilvēki labprātāk ņem mazus, uzskata Natālija. Turklāt viņu vidū ir suņi ar invaliditāti - bez acs, bez ķepas. Daudzi mīluļi "Happy Family" dzīvo jau trešo vai ceturto gadu.

Suņi potenciālajiem saimniekiem tiek atdoti vien pēc tam, kad viņi ir pierādījuši, ka varēs par tiem parūpēties. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu