VIDEO ⟩ Gribēja viegli nopelnīt. Vairāki desmiti Latvijas šoferu par cilvēku kontrabandu nonākuši aiz restēm Ungārijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: FOTOKITA/Shutterstock

Vairāki desmiti šoferu no Latvijas cerējuši labi nopelnīt, bet tas beidzies ar nonākšanu Ungārijas cietumā. Viņiem piedāvātais darbs izrādījies krimināli sodāms, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". 

Darba uzdevums bijis nelegālo imigrantu ievešana Eiropas Savienībā. Ārlietu ministrija brīdina, ka ar līdzīgu mērķi autopārvadātāju vervēšana mēdz notikt arī Horvātijā, Čehijā, Polijā, Austrijā un citviet.

Viens no aizturētajiem šoferiem ir Uldis (vārds mainīts) - viņa draudzene Dana (vārds arī mainīts) piekritusi pastāstīt par notikušo. Danai viņš teicis, ka brauc uz Ungāriju ekskursijā.

"Kādu dienu viņš neiznāca uz sakariem. Ne telefoniski, ne īsziņās – nekādi nevarējām viņu atrast. Viss pilnībā bija izslēgts. Es pati sazvanīju Budapeštas policiju, jautāju, kā lai uzzinu, varbūt cilvēks nokļuvis slimnīcā?" stāstīja sieviete.

Pēc daudzkārtējiem zvaniem izdevies noskaidrot, ka Uldis aizturēts par cilvēku kontrabandu. 

Par nelegālo imigrantu ievešanu Eiropas Savienībā pēc Ārlietu ministrijas datiem kopš pagājušā gada kopumā Ungārijā ir aizturēti 38 šoferi no Latvijas. 

Lielākā daļa nav zinājuši, ka tiek iesaistīti nozieguma veikšanā.

Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāve Diāna Eglīte norādīja: "Šie te vervētāji ir arī viņus maldinājuši, viņi ir teikuši, ka jūs nerunājat vietējās valsts valodā, līdz ar to pret jums attieksme būs maigāka, jūs deportēs. Nekādi sodi nebūs. Viņi ir tikuši vienkārši maldināti un tam arī noticējuši."

Gaidāmais sods, piemēram, Ungārijā ir no 2 līdz 8 gadiem cietumā.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu