Uz RAKUS vadītāja amatu pieteikušies 25 pretendenti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Gaiļezers". Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Gaiļezers". Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāja amatu ir pieteikušies 25 pretendenti, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāj slimnīcas līdzšinējais vadītājs Imants Paeglītis, kurš pats nolēmis neturpināt darbu šajā amatā.

Pēc viņa teiktā, amata pretendentu izvērtēšanas komisija ir saņēmusi kopumā 25 pieteikumus, no kuriem tikai puse atzīta par atbilstošiem valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītajām kvalifikācijas prasībām.

Vaicāts, kādi ir galvenie iemesli, kāpēc pats vairs nevēlas vadīt lielāko valsts slimnīcu, Paeglītis atbildējis, ka gandrīz visi mērķi, ko viņš sākotnēji bija izvirzījis, kopā ar komandu ir sasniegti. "Svarīgākais no tiem bija un ir slimnīcas finansiālā stabilitāte. Slimnīca 2021.gadu pabeidza bez zaudējumiem, un ļoti ceru, ka arī 2022.gadu izdosies pabeigt līdzīgi," norāda Paeglītis.

Bez finanšu lietām bijis mērķis arī funkcionāli, ne tikai juridiski, apvienot RAKUS piecus stacionārus. Arī šis uzdevums esot izpildīts. Tāpat nomainītas visas RAKUS lielākās diagnostikas iekārtas - datortomogrāfijas, magnētiskās rezonanses, staru terapijas un citas iekārtas. Izstrādāts slimnīcas attīstības plāns ne tikai uz papīra, bet ir atrasts un piesaistīts arī nepieciešamais finansējums un sākta infrastruktūras attīstība. Un visbeidzot izveidota spēcīga komanda, kas var turpināt strādāt neatkarīgi no tā, kurš būs nākamais valdes priekšsēdētājs, uzskata Paeglītis.

Viņaprāt, tagad slimnīcai ir beidzies viens attīstības posms, bet nākamajā ir vajadzīgs cilvēks ar citām kompetencēm un spējām. "Es to varētu mēģināt apgūt, bet tas prasīs laiku. Diemžēl slimnīcai nav laika gaidīt, tai ir jāturpina attīstīties. Tāpēc tas ir tikai godīgi no manas puses, ka es to atzīstu un pieņemu šādu lēmumu," intervijā laikrakstam sacījis slimnīcas līdzšinējais vadītājs.

Kā ziņots, RAKUS bija pagarinājusi pieteikšanos uz valdes priekšsēdētāja amatu līdz 25.novembrim. Slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols iepriekš aģentūrai LETA pauda vērtējumu, ka interese par RAKUS valdes priekšsēdētāja amatu ir zemāka nekā vēlētos.

Pašlaik RAKUS valdes priekšsēdētājs ir Paeglītis, kurš amatā stājās 2018.gada sākumā. Nākamā gada sākumā beigsies Paeglīša piecu gadu pilnvaru termiņš. Viņš jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu