"Nerunāt pirms viņa." Kā Īlons Masks uzņem "Twitter" apmeklētājus? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzņēmējs un "Twitter" īpašnieks Īlons Masks.
Uzņēmējs un "Twitter" īpašnieks Īlons Masks. Foto: Reuters/ScanPix

Kā miljardieris un uzņēmuma "Twitter" īpašnieks Īlons Masks uzņem apmeklētājus? Lai cilvēki "Twitter" galvenajā mītnē Sanfrancisko satiktu Masku, viņiem jāgaida savs laiks un ir piekodināts nerunāt pirms uzņēmēja, vēsta medijs "Insider". 

Īlons Masks uzsver nepieciešamību pēc darba birojā un klātienes tikšanās. Dažkārt tikšanās laikā Masks skatoties "YouTube" videoklipus un ļaujot runāt tikai tad, kad pats ir viesi uzrunājis, vēsta laikraksts "The Washington Post". 

"Twitter" apmeklētājiem nereti esot jāgaida vairāk nekā stunda, lai satiktu Masku. Tikšanās notiek 10. stāvā, viesiem ir jāgaida blakus konferenču telpai, kurā strādā Masks. 

Pēdējo divu mēnešu laikā Īlona Maska vadības stils ticis plaši kritizēts. Piemēram, "Twitter" darbinieku atlaišana un biroja telpu pārveidošana par guļvietām. Lai pieņemtu lēmumus par mikroblogošanas vietnes darbību, Masks rīko "Twitter" aptaujas. 

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Īlons Masks pārveidojis dažas "Twitter" telpas par guļvietām.

Šīs darbības piesaistījušas Sanfrancisko Būvinspekcijas departamenta uzmanību. Departaments medijam norāda, ka izmeklē ziņojumus.

"Twitter" īpašnieks nebija pārsteigts par departamenta uzmanību un tvītoja: "Tātad Sanfrancisko pilsēta uzbrūk uzņēmumiem, kas nodrošina gultas nogurušiem darbiniekiem, tā vietā, lai pasargātu bērnus no fentanila. Kur ir jūsu prioritātes?" Masks piemin pilsētas mēri.

Masks nolēmis ierīkot guļvietas tādēļ, ka kāds darbinieks publicēja attēlu ar savu priekšnieku guļammaisā un maskā. Tiek ziņots, ka Masks veido arī guļvietu sev.

Saviem darbiniekiem Masks izsūtījis e-pastu, liekot ierasties birojā klātienē, norādot, ka citi reģiona biroji pagaidām netiks izmantoti. Bijušais "Twitter" darbinieks norāda, ka Īlons Masks bieži nakšņo birojā, kopš pārņēma uzņēmuma vadību.

Konferenču telpa ir pārveidota par guļamistabu, kas atgādina viesnīcas istabu.

Uz matrača ir atstātas čības un zīmīte: "Labākais lēmums manā dzīvē bija nozagt šīs viesnīcas čības." Tur atrodas arī drēbju skapis, kas atgādina "Ikea" ražotus skapjus.

Uzstādīta arī veļasmašīna, lai darbinieki var mazgāt savas drēbes. Vairāki dīvāni ir pārveidoti par vienvietīgām gultām. Dažos gadījumos dīvāni ir pārbīdīti tieši pie galdiem.

Iepriekš Īlons Masks pieprasījis darbiniekiem "strādāt garas stundas un intensīvi" vai aiziet no darba.

"Twitter" darbinieki novembrī saņēmuši no Maska elektroniskā pasta vēstuli, kurā viņiem bija pieprasīts noklikšķināt uz piedāvātās saites, tādējādi piekrītot šai Maska prasībai.

Tie, kuri nebūs apliecinājuši savu piekrišanu, tiks automātiski atlaisti un saņems kompensāciju trīs mēnešu darba samaksas apmērā, bija teikts vēstulē.

Tajā darbinieki brīdināti, ka, lai "Twitter" gūtu panākumus, būs "jāstrādā ilgas stundas un ļoti intensīvi".

"Tikai ārkārtīgi labs sniegums būs pietiekams, lai saņemtu apmierinošu atzīmi," uzsvēris Masks, aicinot tos, kuri vēlas būt "daļa no jaunā "Twitter"", noklikšķināt uz saites.

"Lai kādu lēmumu jūs pieņemtu, paldies par jūsu pūliņiem, lai "Twitter" gūtu panākumus," piebildis Masks.

"Masks oktobra beigās nopirka "Twitter" par 44 miljardiem dolāru un drīz pēc tam atlaida pusi darbinieku.

Masks paziņoja, ka viņam neesot bijis citas izvēles, jo uzņēmuma zaudējumi bijuši četri miljoni dolāru dienā. Tomēr eksperti norāda, ka Maska īstenotais pārņemšanas darījums apkrāvis "Twitter" ar parādiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu