Aktieris Egons Dombrovskis nolēmis pamest Liepājas teātri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc 18 pavadītiem gadiem Liepājas teātra aktieru trupas sastāvā aktieris Egons Dombrovskis nolēmis pamest darbu teātrī, to viņš atklāj, viesojoties podkāstā "Pīpētavas sarunas".

Dombrovskis, kurš šogad nosvinēja 50 gadu jubileju, sarunā pieminēja, ka saņēmis darba piedāvājumu no Latvijas Nacionālā teātra.

"Man ir piedāvājums, es to vēl neesmu apstiprinājis, bet esmu to izskatījis un pieņēmis. Man būs tikšanās un pārrunas, tad mēs vienosimies," 13. decembrī notikušajā intervijā stāstīja aktieris.

Harija Liepiņa balvas un divu "Spēlmaņu nakts" "Skatuves naglu" laureāts, stāstot par iemesliem, kas pamudinājuši uz šādu lēmumu, ir sev raksturīgi tiešs: "Patiesībā, biju tajā stadijā, ka es varētu aiziet arī brīvsolī.

Biju pārdomājis arī tādu lietu, ka es varētu uz kādu mirkli nolikt nost teātri un iziet ārštatā. Bija arī tāda doma."

Vēl viens iemels, kāpēc aktieris pieņēmis jauno darba piedāvājumu, ir vēlme dzīvot tuvāk ģimenei un pavadīt vairāk laika ar meitu.

Aktieri darbam Latvijas Nacionālajā teātrī uzrunājis tā mākslinieciskais vadītājs, režisors Elmārs Seņkovs.

Egons Dombrovskis Liepājas teātra 4. studiju absolvējis 1993. gadā. Pērn nominēts Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" par lomu Daces Pūces drāmā "Bedre", savukārt "Spēlmaņu nakts" balvu saņēmis par Džona Merika lomu izrādē "Ziloņcilvēks". Pirmoreiz šo apbalvojumu saņēmis 2007. gadā, par izrādēm "CV (Tēvocis Vaņa)", Killera dienasgrāmata" un "Sniegbaltītes skola".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu