Pētnieki noskaidrojuši, kad marihuānas smēķēšana netraucē strādāt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aleksandra Belinskaya/Shutterstock

Pētījumā atklāts, kāda ir zālītes smēķēšanas ietekme pirms darba, darba laikā un pēc darba.

Lai dzīvē sasniegtu vairāk, daži cilvēki mēdz atmest smēķēšanu. Viņi saka, ka smēķēšana viņus padara slinkus un nemotivētus. Taču izrādās, ka tā var nebūt problēma, vismaz tad, ja jūs to darāt īstajā laikā, raksta medijs "Vice".

Pētījumā atklāts, ka smēķēšana pēc darba faktiski neietekmē cilvēka sniegumu nākamajā dienā.

Marihuāna tiek legalizēta arvien vairāk vietās visā pasaulē, tāpēc zinātnieki sākuši pētīt zālītes ietekmi uz cilvēka produktivitāti.

Maijā tika publicēts pētījums, kuru izstrādāja Sandjego štata universitātes profesors Džeremijs Bernerts un Obērnas universitātes profesors Džeks Vokers.

Pētnieki secināja, ka regulāra zālītes smēķēšana pēc darba nekaitē darbinieku darba rezultātiem nākamajā dienā.

Tika pētīts, kā marihuāna ietekmē cilvēku spēju izpildīt darba prasības, uzvedību pret kolēģiem, kā arī attieksmi pret darbu. Pētījumā piedalījās 281 darbinieks, vācot datus no viņu tiešajiem vadītājiem, un tika pētīta saistība starp trim dažādiem laika periodiem pīpējot zāli un dažādiem darba izpildes veidiem.

Pētījumā secināts, ka zālīti uzpīpēt pēc darba ir pilnīgi kārtībā, taču tā nevar teikt, ja tā tiek lietota tieši pirms darba sākuma vai darba laikā. Marihuānas radītais efekts pirms darba un darba laikā traucēja koncentrēties, ietekmējot viņu spēju veikt uzdevumus un risināt problēmas. Tas arī izraisīja neproduktīvu uzvedību un mazināja viņu spēju palīdzēt kolēģiem.

"Vice" ziņo, ka ir vairāki pētījumi par alkohola ietekmi uz darba rezultātiem. Salīdzinot datus, pētnieki atklāja, ka pārmērīga alkohola lietošana pēc darba negatīvi ietekmē darba rezultātus vairākos veidos, tostarp samazinot darba ražīgumu, izraisot  kavēšanos, nepiemērotu uzvedību un sliktas darba attiecības ar kolēģiem. Pētnieki konstatēja, ka nav novērota pārmērīga negatīva ietekme uz cilvēka koordināciju nākamajā dienā pēc marihuānas lietošanas. Tika secināts, ka alkohola paģiras ir daudz sliktākas nekā marihuānas ietekme nākamajā dienā.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) datiem 158,8 miljoni cilvēku visā pasaulē lieto marihuānu. Tas ir vairāk nekā 3,8% pasaules iedzīvotāju.

Tomēr marihuānas smēķēšana nav pilnīgi droša jebkurā laikā un vietā. Citā šogad publicētā pētījumā secināts, ka regulāra un intensīva marihuānas lietošana ir kaitīga autovadītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu