CSDD no janvāra izsniedz jauna parauga transportlīdzekļa vadītāja dokumentus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) no 2023. gada 2. janvāra sāks izsniegt jauna parauga transportlīdzekļa vadītāja dokumentus ar modernākiem pretviltošanas elementiem, informēja CSDD pārstāvji.

Jaunā parauga vadītāja dokumentos būs krāsaina, ar lāzergravēšanas tehnoloģiju iestrādāta fotogrāfija.

Atbilstoši jaunāko tehnoloģiju sniegtajām iespējām tiks modernizēti arī citi drošības elementi - taktili, ar tausti jūtami detalizēti gravējumi, kā arī ultravioletajā gaismā redzamie attēli.

Norādītie drošības elementi tiks iestrādāti visu veidu vadītāju dokumentos, ne tikai vadītāja apliecībā.

Lai sāktu šo dokumentu izsniegšanu, šā gada izskaņā un nākamā gada pirmajās dienās desmit CSDD Klientu apkalpošanas centros, kuros tiek nodrošināta vadītāja dokumentu izsniegšana, notiks nepieciešamo tehnisko līdzekļu un jaunās sistēmas programmatūras nomaiņa.

Pāreja uz jaunā tipa vadītāja dokumentu izsniegšanu notiks pakāpeniski.

No 2.janvāra tehnisko līdzekļu un jaunās sistēmas programmatūras nomaiņa notiks Rīgas, Daugavpils, Liepājas un Valmieras klientu apkalpošanas centros, no 3.janvāra - arī Jelgavas un Rēzeknes klientu apkalpošanas centros, no 4.janvāra - arī Talsu un Gulbenes klientu apkalpošanas centros, bet no 5.janvāra - visos desmit CSDD klientu apkalpošanas centros, tostarp Jēkabpils un Ventspils klientu apkalpošanas centros.

Patreizējā parauga vadītāja dokumentu izsniegšana no 2023.gada 2.janvāra tiks pārtraukta un CSDD aicina klientus plānot dokumentu saņemšanu atbilstoši iepriekšminētajam grafikam. Dokumentus var saņemt klātienē jebkurā no klientu apkalpošanas centriem bez iepriekšēja pieraksta.

Maksa par dokumentiem nemainīsies un visas līdz šim izsniegtās vadītāja apliecības ir derīgas līdz norādītā termiņa beigām. Taču, mainot šo dokumentu, obligāti jāpārliecinās par veselības pārbaudes derīguma termiņu.

CSDD pieņem vadītāju kvalifikācijas eksāmenus un izsniedz, maina un atjauno transportlīdzekļu vadītāju apliecības. CSDD var iegūt velosipēda, AM, A1, A2, A, B1, B, C1, C, D1, D, E kategoriju vadītāju apliecības, kā arī Atpūtas kuģu vadītāju apliecības kuģošanai Latvijas iekšējos un starptautiskos ūdeņos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu